Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urlop

.

Urodziny dziecięce

.

Duży Kucharz Ferie-zajęcia nr 2

Zapraszamy Dużych Kucharzy na drugie zajęcia w ferie zimowe
Jest to cykl 3 warsztatów, które tworzą całość feryjnych zajęć.
23.01.19 godz.11.00 ( przewidywany koniec 13.00 )
Przygotujemy wspólnie :
- włoska pasta ( makaron ) z groszkiem, boczkiem, suszonymi pomidorami i cukinią w sosie bazyliowym
- muffiny marchewkowe z lukrami i posypkami
Koszt pojedynczych warsztatów: 60 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Zapisy obowiązują na 3 warsztaty w II tygodniu feryjnym !!!!
Zatem całość koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
 
Ilość miejsc: 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje, przepisy wysyłane mailem do domu.
Uwaga ! ze względu na uwrażliwianie dzieci na sprawy ekologii prosimy o zaopatrzenie dzieci w pojemnik wielokrotnego użytku typu lunch box !!
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Duży Kucharz Ferie - zajęcia nr 3

Zapraszamy Dużych Kucharzy na trzecie zajęcia w ferie zimowe
Jest to cykl 3 warsztatów, które tworzą całość feryjnych zajęć.
25.01.19 godz.11.00 ( przewidywany koniec 13.00 )
Przygotujemy wspólnie :
- kaszotto z pęczaku z warzywami i ziołami
- zdrowe ciasteczka owsiane z orzechami arachidowymi
Koszt pojedynczych warsztatów: 60 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Zapisy obowiązują na 3 warsztaty w II tygodniu feryjnym !!!!
Zatem całość koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc: 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje, przepisy wysyłane mailem do domu.
Uwaga ! ze względu na uwrażliwianie dzieci na sprawy ekologii prosimy o zaopatrzenie dzieci w pojemnik wielokrotnego użytku typu lunch box !!
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zdrowa kuchnia

Zapraszamy na warsztaty Zdrowa kuchnia , podczas których będziemy przygotowywać same zdrowe dania z warzyw i owoców dostępnych w tym okresie. Po naszych warsztatach będziesz mógł przygotować sam/sama 4 daniowe menu , które zawierać będzie masę witamin i mikroelementów.

28.01.19 o godz.18.00

W menu :
- aromatyczne flaczki z boczniaka z majerankiem
- zdrowa sałatka na ciepło z dynią , brukselką , orzechami i białą quinoa z sosem z pieczonej dyni
- zdrowy warzywny paprykarz do smarowania chleba oraz śródziemnomorski chlebek jaglany|
- delikatne róże z jabłkami i cynamonem z cukrem pudrem

 Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania 4 daniowego menu, napoje : kawa, herbata i woda bez ograniczeń, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów

Ze względu na ekologię prosimy o przyniesienie swoich pojemników jeśli ktoś będzie chciał wziąć coś na wynos

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 11

Impreza integracyjna ICT

.

Impreza integracyjna ICT

.

Monoporcje - warsztaty cukiernicze ze Sweet Magic

Zapraszamy na wyjątkowe szkolenie cukiernicze " Monoporcje " z Rafałem Drzewieckim z Magic Sweet . Podczas szkolenia Rafał zaprezentuje różnorodne receptury i techniki wyrobu popularnych deserów.
Dodatkowo nauczysz się łączenia ciekawych smaków oraz tekstur , kreatywnego dekorowania i najnowszych trendów w cukiernictwie. 

31.01.19 o godz.17.30

Przygotujemy wspólnie : 
- Sernik z agrestem i pomarańczą
- Pate choux z matchą
- Trio czekoladowo - piernikowe
- Tartaletki z marcepanem i jabłkiem

Koszt : 210 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14

Czas trwania ok 4 h

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , opakowanie na wynos, skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami , napoje : kawa, herbata, woda

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak

 

Party time, czyli finger foods zakąski z Agnieszką Jasińską-impreza prywatna

Masz mieć imprezę a nie wiesz co przygotować aby zabłysnąć ?
Przyjdź na warsztaty "Party time "z Agnieszką Jasińską , na których Agnieszka nauczy Cię jak przygotować pyszne i zdrowe finger foods 

Finger foods - rodzaj pożywienia jedzonego przy użyciu rąk, dla odróżnienia od potraw spożywanych przy użyciu sztućców.Najczęściej przygotowywany jako mała przekąska na imprezę. 


1.02.19 o godz.18.00

Prowadząca AGNIESZKA JASIŃSKA - finalistka Hell`s Kitchen. Pasjonatka zdrowej i polskiej kuchni, która udowadnia, że warto podążać za marzeniami. Miłośniczka słodkości i deserów, która przedstawia oczywiste składniki w nowoczesnym i smacznym wydaniu. Bazuje na świeżych i sezonowych składnikach, bo uważa, że w nich jest to co w smaku jest najważniejsze. Wychowała się na wsi i docenia prawdziwość produktów regionalnych, które stosuje w kuchni. Właścicielka bloga www.kulinarnenawigacje.pl, gdzie opisuje swoje podróże po krajach i smakach, które ją urzekają.
Przygotujemy wspólnie małe pyszności tzw " na kęsa "

W menu :
1. tartaletki na cieście francuskim z karmelizowaną cebulą
2. pieczone kulki z zielonej soczewicy z włoską mozarellą
3. buraczane bliny z łososiem
4. meksykańskie taco z chilli con carne
5. karmelizowane brzoskwinie nadziewane kozim serem

Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku : http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Wolne miejsca - brak 

Duży kucharz 8-12 lat Francja Elegancja

Zapraszamy Dużych Kucharzy na nasze cykliczne warsztaty tematyczne Duży Kucharz 8-12 lat .
Tym razem zabierzemy dzieci do Francji , gdzie w zimowe popołudnie dzieci najpierw oglądną prezentację multimedialną na temat Francji , przyswoją sobie wiedzę na temat geografii, oraz przygotujemy razem :
- francuski gulasz warzywny Ratatouille
- francuską tartę rustykalną Galette z karmelizowaną gruszką i cukrem pudrem

Koszt : 60 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuszki na czas warsztatów, woda, skrypt z przepisami
Ze względu na uwrażliwianie dzieci na sprawy ekologii prosimy o przyniesienie swoich pojemników jeśli ktoś będzie chciał wziąć coś na wynos ( typu lunch box )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 10

Impreza prywatna

.

Kuchnia hinduska z Umą Raghu

Umamaheswari Ragu - hinduska , pochodząca z południowej części Indii - miasta Chennai , od 10 lat mieszkająca ze swoją rodziną w Polsce.
Jej zamiłowanie do gotowania zaczęło się w bardzo młodym wieku, od tego czasu gotuje z pasją przez ponad 25 lat.
W Indiach tradycyjne hinduskie przepisy kulinarne są dziedziczone z matki na córkę, Uma nauczyła się wielu autentycznych przepisów od swojej matki, babci oraz teściowej . Podróżowała do wielu miejsc i próbowała różnych kuchni. Za każdym razem, gdy rozkoszuje się wyjątkowym daniem, próbuje eksperymentować w domu i modyfikować je do swoich oraz kubków smakowych swojej rodziny. Uwielbia gotowanie, które zawsze czyniło ją pewną siebie osobą , stara się uczyć także coraz więcej sama oraz inne, chętne osoby.

Uma poprowadzi 8.02.19 o godz. 18.00 w naszym studio warsztaty kuchni hinduskiej w języku angielskim ( warsztaty będą tłumaczone na jęz.polski wraz ze skryptem w jęz. polskim)

W menu :

·         Aloo Tikki

 - Aloo Tikki is a delicious appetizer which is very easy to make for any parties. The main ingredients for this are Potatoes and Spices. It’s a huge hit among all age groups.

Aloo Tikki to pyszna przekąska, którą można bardzo łatwo przygotować na każdą imprezę. Głównymi składnikami tego są ziemniaki i przyprawy, ale też garam masala i cebula . To ogromny hit wśród wszystkich grup wiekowych.

·         Tawa Pulav

Tawa Pulav is a popular street foods of North India made with Basmati rice seasoned with aromatic spices and vegetables.

Tawa Pulav to popularny street food w północnych Indiach wykonany z ryżu Basmati przyprawionego aromatycznymi przyprawami i warzywami.

·         Kulcha

Kulcha is an Indian flatbread prepared with all purpose flour and flavored with sesame seeds. Its soft texture will want you to eat more and more.

Kulcha to indyjski chleb serowy przygotowany z mąki uniwersalnej i aromatyzowany sezamem. Jego miękka konsystencja będzie sprawiała, iż będziesz chciał/a jeść go coraz więcej.

·         Butter Chicken

Butter chicken is one of the must try dish of India. The marinated chicken cooked in the creamy tomato onion sauce and spices will be a mouthwatering tasty dish.

Butter chicken jest jedną z najlepszych potraw w Indiach. Kurczak marynowany w sosie cebulowo-cebulowym i przyprawach jest obowiązkowym daniem w Indiach  które musisz spróbować

·         Gajar Ka Kheer

Carrot Kheer is a tasty dessert perfect for all seasons served warm in winters and cold for summers. Freshly grated carrots cooked in milk and sugar, topped with nuts will be rich and tasty.

Deser marchewkowy Kheer to pyszny deser idealny na wszystkie pory roku, serwowany w ciepłe zimy i zimne lata. Świeżo starta marchew gotowana w mleku i cukrze, posypana orzechami, jest bardzo bogata w smaku i zdrowa.

Koszt : 190 zł brutto ( w tym VAT 23% ) 
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami po polsku ( na życzenie po angielsku ), napoje ; kawa, herbata i woda bez ograniczeń, fartuchy na czas warsztatów . 

w trosce o środowisko naturalne prosimy o przynoszenie pojemników typu lunch box ( jeśli ktoś chce wziąć cos na wynos ) 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Obowiązuje kolejność zgłoszeń !
Ilość wolnych miejsc : brak

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

11.02.19 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby obecne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h

Ilość miejsc : 13
koszt : 170 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie, przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : brak

Walentynki

Walentynki to święto zakochanych, które obchodzone jest 14 lutego. Tego dnia ludzie wysyłają do ukochanych „walentynkę” - wiersz albo wyznanie miłosne. Niekiedy obdarzają się upominkami. Walentynki to święto wszystkich zakochanych, zarówno tych którzy są zakochani, jak i tych którzy są nieśmiali i obawiają się wyznać swoje uczucie. Walentynki to szczególny dzień, na który warto starannie przygotować coś wyjątkowego. Dzień zakochanych zbliża się wielkimi krokami, więc warto przygotowania rozpocząć już dziś.

A może chciałabyś lub chciałbyś być oryginalny ?

Przyjdź i ugotuj kolację z samymi wraz ze swoim ukochanym lub ukochaną  

14.02.19 o godz.18.00

W menu :

- zupa z gruszki i pietruszki z chipsem selerowym , olejem z pestek dyni od „ Oleje świata ”
- pierożki z pieczoną dynią na aksamitnym musie z marchewki z oliwą smakową ,  czerwonym pieprzem i bazylią
- bavette pasta z krewetkami, czosnkiem, ajvarem , pietruszką i sosem śmietanowym
- mocno czekoladowy fondant z maliną , sosem  z owoców leśnych i cukrem pudrem

Koszt : 160 zł brutto od osoby ( preferowane pary )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , skrypt z przepisami , napoje : kawa, herbata i woda bez ograniczeń , lampka wina do kolacji , fartuchy na czas warsztatów , opakowanie na wynos, niezapomniana atmosfera.

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Burgery z Michałem Orłowskim

Mówimy o nich, że są niezdrowe, że to fast food, a to przecież tylko kolejny mit. Jeżeli znajdzie się odpowiednie miejsce, gdzie jest on robiony zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej albo po prostu przygotujemy go w domu, to nie ma wtedy nic wspólnego ze złym jedzeniem, a może być hitem np. grillowego przyjęcia.

BURGERY – bo o nich mowa , będą tematem głównym warsztatów 15.02.19 o godz.18.00, które dla nas poprowadzi Michał Orłowski

Michał Orłowski -pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski.W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej Casablance
Na warsztatach przygotujemy :
- Klasyczny burger wołowy z włoskim twistem – wołowina mielona z ziołami, neapolitański sos pomidorowy , ziołowy majonez z oliwy, sałata lolo rosso, ser provolone, pomidor, czerwona cebula, ogórek, bułka ziarnista
- Burger drobiowy z avocado- pierś drobiowa saute, lolo blondo, avocado, alioli z czosnku confit, cebula czerwona, cheddar
- Burger Vege- boczniak panierowany, pepperonata, alioli truflowe, lolo rosso, ser mimole


Koszt : 185 zł ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!
Ilość wolnych miejsc : 4

 



 

 

Urodziny

.

Powrót do korzeni -warsztaty z Dawidem Szkudlarkiem Top Chef

Chłodna pora roku to najlepszy moment na maksymalnie zdrową dietę opartą na zdrowych warzywach okopowych, które przygotowane w odpowiedni sposób nie są wcale aż tak kaloryczne jak o nich mówią. Nietypowa obróbka warzyw, nieoczywiste dania to pomysł na dogadzanie sobie zimą . Poszerzanie wiedzy i praktyki na temat prostych i nudnych dla niektórych składników może stać się świetnym zastrzykiem energii dla ciała, jak również inspiracją w podążaniu za najnowszymi trendami w dzisiejszej gastronomii.
W świat warzyw okopowych , niektórych zapomnianych a wracających do łask zabierze nas wybitny szef kuchni Dawid Szkudlarek ,zwycięzca VI edycji programu TOP CHEF Polska ,
Szefa kuchni Folwarku Folińscy w Wysokiej, nauczyciela ZSG w Gorzowie, laureat wielu konkursów kulinarnych. Jego kuchnia autorska zachwyciła jury na czele z Wojciechem Modestem Amaro .
19.02.18 o godz.18.00

W menu :
PRZYSTAWKA CIEPŁA : BLINY ZIEMNIACZANE / WĄTRÓBKA / JABŁKO
ZUPA: MARCHEW / CZERWONE CURRY / KOKOS
DANIE GŁÓWNE: SELER / PASTERNAK / BRUKSELKA / PIECZARKA / POLĘDWICA WOŁOWA
DESER: TOPINAMBUR / CREME BRULLE / SŁONECZNIK W SŁONYM KARMELU
Koszt : 230 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku : http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 4

 

Kuchnia azjatycka

Smaki kuchni azjatyckiej są bardzo zróżnicowane, od delikatnie aromatycznych do piekielnie ostrych, z których kuchnia tajska jest znana. Znajdziemy tu ostre czerwone i zielone pasty curry, sosy rybne o wyraźnym smaku, niezwykle dużą ilość kolendry, trawy cytrynowej i tajskiej bazylii, owoce morza, mięsa, warzywa i makarony. Całość składa się na lekką aromatyczną i bardzo popularną na całym świecie kuchnię

Zapraszamy na warsztaty kuchni tajskiej do Let's cook
20.02.2019 o godz.18.00
- orientalny bulion z pierożkami won ton , imbirem i kolendrą
- panang curry z kurczakiem, papryką , mini kukurydzą i trawą cytrynową
- makaron udon z wołowiną w delikatnym sosie orzeszkowym, warzywami stir fry i kolendrą
- kokosowa tapioka z musem z mango
Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata, woda bez ograniczeń, fartuchy na czas warsztatów , skrypt z przepisami
Ze względów eko prosimy o przyniesienie własnych pojemników jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :1

Warsztaty serowarskie z Gieno Mientkiewiczem

ABC serowarstwa.

Chcecie się nauczyć robić sery? To nie jest tak trudne jakbyście sobie wyobrażali.

Większość potrzebnego sprzętu posiada każda domowa kuchnia, a jeśli czegoś brakuje, bez trudu można zamówić przez Internet. Reszta jest wiedzą i doświadczeniem, najważniejsze jest aby zacząć.
Na miejscu zrobimy ser typu holenderskiego czyli domową goudę i każdy wyjdzie z własnym serem z naszych warsztatów. Warsztaty "ABC Serowarstwa" to kilka godzin czegoś więcej niż zabawa - to pierwsze kroki na drodze do serowej przygody. Trzeba uważać, bo potrafi wciągać. Szkoleniu towarzyszy degustacja unikalnych serów zagrodowych. A też coś z serem ugotujemy.

Warsztaty poprowadzi Gieno Mientkiewicz.Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.

Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził w Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Szkoli, prowadzi serowe warsztaty i degustacje. Doradca serowy większości topowych kucharzy.

Oprócz domowej goudy przygotujemy desery z serami :
       - kogel mogel z serem pleśniowym
       - deser z wędzonego sera i jabłek
       - młody ser z prażonym makiem

Będzie dużo o serach , o ich produkcji i rodzajach, a uczyć będziecie się od najlepszego serowara w Polsce.

22.02.19 godz.18.00

Koszt : 200 zł ( w tym VAT 23 % )

W cenie : podpuszczka,  świeże mleko , wszystkie produkty do przygotowania deserów, gaza , foremki do formowania sera, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata , woda bez ograniczeń, fartuch na czas warsztatów, przepisy . W cenie też degustacja serów zagrodowych wraz ze świeżym chlebem z Piekarni Szypiórkowscy .

Ilość wolnych miejsc : 6

 

Urodziny

.

Warsztaty tworzenia karnawałowych lizaków Cake Pops

Zapraszamy na wyjątkowe i jedyne takie warsztaty karnawałowe tworzenia lizaków cake pops w Let's cook
25.02.19 o godz.17.00
W trakcie 2,5h zajęć zapoznamy się z techniką wykonania oraz zdobienia lizaków cake pops, które podbiły serca milionów dzieciaków na świecie. Wykorzystamy masy cukrowe z i posypki prosto z USA.
Wyśmienita zabawa !
Rodzice mogą wykupić także miejsce i przyjść pobawić się z dzieckiem !
Zajęcia dla dzieci od 8 do 15 roku życia!!
Koszt : 70 zl brutto ( z Vatem 23% ) od osoby
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania lizaków, woda, fartuszki na czas warsztatów, pudełko do wzięcia lizaków na wynos , relacja zdjęciowa, niesamowita zabawa!
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !

Ilość wolnych miejsc : 10

ABC Kaczki z Krzysztofem Marciniakiem

Drób bardzo często gości na polskim stole. W ostatnich latach rośnie zainteresowanie mięsem z kaczki, jednak jego spożycie w Polsce nadal należy do najniższych w Europie. Dawniej kaczki były nieodłącznym elementem wiejskiego krajobrazu. Obecnie potrawy z kaczki ponownie stają się modne, głównie za sprawą restauratorów, którzy podają ją na rozmaite sposoby. Kaczka jest dużo tłustszym mięsem niż indyk i kurczak, uchodzi jednak za bezpieczniejszą i bardziej szlachetną niż produkowany przemysłowo kurczak. Warsztaty poprowadzi Krzysztof Marciniak, kucharz z wieloletnim stażem.

27.02.19 godz.18.00
W menu :
- konfitowane udo z kaczki /sos z owoców leśnych /racuchy z cukinii
- pierś z kaczki na różowo/sos cumberland/puree z palonego kalafiora
- carpaccio z wędzonej kaczki /pesto z rukoli i słonecznika/galaretka z rokitnika
- fritatta z kaczki/majonez z buraka /chips orzechowy
- pieczone jabłko z żurawiną i crunchem migdałowym/sos waniliowy
Cena : 185 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty potrzebne do wykonania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda, opakowania na wynos, niezapomniana atmosfera
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
 

Kuchnia kresowa z Lessą Olesyą Majkowską

Zapraszamy na warsztaty kuchni kresowej, które poprowadzi w naszym studio rodowita ukrainka , gotująca od 12 lat , od 8 lat szefowa kuchni Olesya Majkowska . Olesya zaprasza w podróż kulinarną ścieżkami swojego dzieciństwa. Kiedy życie toczyło się  beztrosko, a papierowki i czereśnie najlepiej smakowaly od sasiada. Te i inne wspomnienia kształtują naszą osobowość, a smaki pozwalają zapamiętać wiele przyjemnych chwil. Gdy jej goście uśmiechają się mówiąc: "pamiętam ten smak. Moja mama też to gotowala...." lub "kiedy byliśmy u babci na wakacjach..." wtedy czuje sie spełniona. Co może być przyjemniejszego od umożliwienia ludziom uśmiechania sie do wspomnień. Dziś po latach doceniła, że klasyka, tradycja i powrót do korzeni to walory najlepszej kuchni, w której wciąż jest miejsce na nutkę nowoczesności.

28.02.19 godz.18.00

Wykonamy razem z Olesyą :

-  gęsty i aromatyczny barszcz ukraiński
-  puszyste , drożdżowe pampuszki do barszczu
-  cepeliny z mięsem z prażoną cebulką 
-  klasyczne , ukraińskie pielmieni z okrasą 
-  ukraińskie ciastka orzechowe " orzeszki "

Koszt 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań , fartuchy w użytkowanie , skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata i woda , Ze względów ekologicznych prosimy o przynosienie własnych pojemników wielkrotnego użytku typu lunch box.

Zapraszamy do rezerwacji mailowej na info@letscook.com.pl lub tel 512466570

 

Impreza prywatna

.

Warsztaty tortowe z Sylwią Sobiegraj Cake Designer

Zapraszam serdecznie wszystkich milosników dekorowania tortów na szkolenie cukiernicze  z malowania masłem kakaowym i jadalnymi barwnikami. Zapewniamy wszelkie materiały.
Na szkoleniu nauczymy sie  :
 - jak transferowac wybrane zdjecie na tort
- pracy z masłem kakaowym
- pracy z jadalnymi barwnikami w pudrze.

Szkolenie cukiernicze poprowadzi dla nas Sylwia Sobiegraj - właścicielka pracowni „ Sylwia Sobiegraj The Cake Designer” swoją przygodę z dekorowaniem tortów rozpoczęła  w 2013. Rok pózniej otworzyła własną pracownię na zachodzie Irlandii.

   Ukończyła profesjonalny kurs PME Kingsbridge UK z tytułem mistrza dekoracji. Wiedzę zgłebiała u takich dekoratorów jak Lizz Marek czy Alan Dunn.

   2015 Zloty medal i druga w kategorii na Miedzynarodowym konkursie Cake International     Birmingham.

   2016 Zloty medal na Miedzynarodowym Konkursie Cukierniczym w Dublinie w kategorii tort rzezbiony

   2016 Zloty Medal na Miedzynarodowym konkursie Cake International Birmingham.

   2017 zdobyła Best in Show, Best in Class i złoty medal na Miedzynarodowym Irlandzkim Konkursie Cukierniczym w kategorii tort slubny.

    2018 Zloty Medal na Miedzynarodowym Konkursie w Dublinie w kategorii tort slubny.

Jej prace  są często publikowane w międzynarodowych magazynach cukierniczych: Cake Masters, Cake Decorating and Sugarcraft Magazine, American Cake Decorating , India Sugar Magazine.

Od 2016 jest oficjalnym ambasadorem włoskiej firmy Saracino.

 W 2017 finalistka prestizowego  magazynu Cake Masters, Cake Masters Awards.

4.03.19 o godz.17.00 ( szkolenie będzie trwać ok 4 h )

Koszt  330 zł brutto  ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty na szkolenie, napoje typu kawa , herbata i woda bez ograniczeń, opakowanie dla swojej wykonanej pracy.
Ilość miejsc : 14

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 12

Dzień Kobiet w Let's cook

Warsztaty Dzień Kobiet w Let’s cook to już doroczna tradycja . Przy dźwiękach relaksacyjnej muzyki oraz przy kieliszku wina kobietki ugotują z nami 4 daniową kolację , którą oczywiście razem skonsumująJ

8.03.19 o godz.18.00

- zupę serowo-cebulową z serem blue , ziołami i oliwą smakową  

- indonezyjską sałatkę Gado-Gado z obłędnym sosem orzechowym oraz kiełkami sojowymi

- chińskiego kurczaka Kung Pao z orzeszkami, pieprzem syczuańskim i warzywami

- chrupiący deser fuelle mille z kremem angielskim, malinami i cukrem pudrem

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa.

Ze względu o dbałość środowiska jeśli ktoś chce zabrać coś na wynos prosimy o zabranie pojemników typu lunch box .

Można przynieść winko w torebce !

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 1

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

11.03.19 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby obecne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h

Ilość miejsc : 13
koszt : 170 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie, przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 512466570
 

Akademia kuchni włoskiej z Nestorem Grojewskim- warsztat 1

Kochasz Włochy i kuchnię włoską ?

Te warsztaty są dla Ciebie !
Nasz gość poprowadzi w naszym studio warsztaty kulinarne, które bez wątpienia będą wyjątkową podróżą w krainę najlepszego smaku, najwyższej jakości dań i niesamowitego kunsztu kulinarnego.

Nestor Grojewski przez 9 miesięcy był osobistym kucharzem znanego reżysera Martina Scorsese na planie jego filmu „Gangi Nowego Jorku”. Gotował też dla Cameron Diaz, Leonardo di Caprio czy Daniela Day-Lewisa. Od 2008 roku prowadził swoją autorską restaurację w Rzymie, która uznana została za najlepszą restaurację rybną we Włoszech.

Nestor Grojewski – Chef z zamiłowania i z zawodu z ponad 20 letnim doświadczeniem. Polak z pochodzenia, „Rzymianin” z adopcji. Przyjechał do Włoch w 1987 roku. Mając tylko 12 lat już przejawiał zainteresowania kulinarne. Z czasem postanowił kształcić się w tym właśnie kierunku. Doświadczenie zdobywał w najlepszych rzymskich i międzynarodowych restauracjach, hotelach, cateringach i planach filmowych w tym w studio filmowym Cinecitta w Rzymie. Jest częstym gościem programów emitowanych w ogólnopolskich stacjach telewizyjnych. W latach 2015-2016 był specjalnym wykładowcą w Szkole Hotelarskiej w Rzymie, którą sam ukończył.

13.03.19 o godz.18.00 Nestor poprowadzi 1 warsztat z cyklu Akademia Kuchni Włoskiej w Let’s cook

W menu :

- krewetki w sosie śmietanowo -cytrynowym z ziołową bagietką
- gnocci z chleba i mozzarelli z guanciale , pomidorkami cherry i bazylią
- pasta rigatoni all’amatriciana
- mocno czekoladowy torcik bez mąki

Koszt : 195 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami , napoje : woda, herbata i kawa, świetna atmosfera.
Mając na uwadze ochronę środowiska proszę o przyniesienie swoich opakowań typu lunch box ( o ile ktoś będzie chciał wziąć coś na wynos ) .

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 12

Warsztaty z Joanną Jakubiuk " Pierogi "

Zapraszamy na warsztaty kuchni regionalnej na temat polskiego dania jakim są pierogi. To nasze danie narodowe, które występuję w każdym polskim domu.
Warsztaty poprowadzi nasz Gość
Joanna Jakubiuk niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. O Joannie przeczytacie tutaj :

https://culture.pl/pl/tworca/joanna-jakubiuk

Pracuje na Mazurach, gdzie nieustannie zgłębia tajniki dobrego gotowania i polskiego dziedzictwa kulinarnego. Laureatka kilku konkursów kulinarnych, w tym tych dla niej najbardziej cennych Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Tworzy i opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o smakach, jedzeniu i dobrej kuchni.. Pozostając wierną tradycji, nieustannie zgłębia tajniki profesjonalnego gotowania i nowoczesnej kuchni pod okiem mistrzów kucharstwa Jacka Szczepańskiego czy Sebastiana Krauzowicza. Niezwykle ceni sobie przyjaźń z Hanką Szymanderską i długie z nią rozmowy na temat naszego narodowego, kulinarnego dziedzictwa.

Niekwestionowana mistrzyni w sztuce lepienia pierogów.

16.03.19 o godz.17.00 ( sobota ! )

Przygotujemy razem pierogi:

-podlaskie zaguby z ziemniakiem i boczkiem
- tatarski pierekaczewnik - z wędzonym pstrągiem, ogórkiem i koprem
- z dynią, twarogiem i palonym masłem
- ze śliwką, orzechami i miodem

Koszt : 220 zł brutto ( w tym Vat 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda bez ograniczeń , skrypt z przepisami .

Jeśli ktoś będzie chciał coś zabrać na wynos to ze względu na ochronę środowiska naturalnego prosimy o przynoszenie własnych pojemników typu lunch box .

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

 

Warsztaty z Joanną Jakubiuk - Ziemniak

Niedoceniony, a niezastąpiony. Smaczny, zdrowy, przygotowywany na wszelkie możliwe sposoby. Myślisz, że ziemniak to wdzięczne warzywo, z którego da się zrobić same fantastyczne rzeczy? Masz rację! I jesteśmy przekonani, że te warsztaty są dla Ciebie, bo nawet jeśli uważasz, że o ziemniakach wiesz już wszystko…
Warsztaty poprowadzi nasz Gość
Joanna Jakubiuk niezłomna propagatorka smaków tradycyjnej polskiej kuchni regionalnej. O Joannie przeczytacie tutaj :

https://culture.pl/pl/tworca/joanna-jakubiuk

Pracuje na Mazurach, gdzie nieustannie zgłębia tajniki dobrego gotowania i polskiego dziedzictwa kulinarnego. Laureatka kilku konkursów kulinarnych, w tym tych dla niej najbardziej cennych Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów. Tworzy i opracowuje autorskie przepisy i potrawy, współpracuje z branżowymi magazynami o smakach, jedzeniu i dobrej kuchni.. Pozostając wierną tradycji, nieustannie zgłębia tajniki profesjonalnego gotowania i nowoczesnej kuchni pod okiem mistrzów kucharstwa Jacka Szczepańskiego czy Sebastiana Krauzowicza. Niezwykle ceni sobie przyjaźń z Hanką Szymanderską i długie z nią rozmowy na temat naszego narodowego, kulinarnego dziedzictwa.

Niekwestionowana mistrzyni w sztuce lepienia pierogów, ale w temacie ziemniaków również nie ma sobie równych. Na warsztatach obierzemy, zetrzemy, ugotujemy, usmażymy i spróbujemy kilku odmian. Przełamiemy stereotyp, że ziemniaki to tylko puree i frytki, robiąc dania z książki Joanny Jakubiuk „ Ziemniak „ w całości poświęconej temu wspaniałemu warzywu.

17.03.19 o godz.10.00 ( niedziela ! )

Przygotujemy razem :

- brosaniki czyli najlepsze kluski świata

 -sasznie z twarogiem i ziołami

- kartacze z mięsem

-sałatka ziemniaczana na 2 sposoby

 - trufle i pączki czyli ziemniak na słodko

Koszt : 210 zł brutto ( w tym Vat 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda bez ograniczeń , skrypt z przepisami .

Jeśli ktoś będzie chciał coś zabrać na wynos to ze względu na ochronę środowiska naturalnego prosimy o przynoszenie własnych pojemników typu lunch box .

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Fiesta rodzinna- warsztaty dla rodzica i dziecka

Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.

18.03.19 godz.17.00
Przygotujemy wspólnie :
- włoską pastę z sosem śmietanowo-pietruszkowym, z kurczakiem , cukinią, czosnkiem i pieczarkami
- kruche ciasteczka z posypakami i polewami

koszt : 55 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
W wolnej chwili spijemy razem kawkę lub herbatę:)
W cenie : fartuszki, woda, , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , relacja zdjęciowa, przepisy mailem do domu , niezapomniana atmosfera.
Ze względu na środowisko prosimy o przynoszenie swoich opakowań typu lunch box ( jeśli ktoś będzie chciał coś zabrać na wynos )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy dzieci w wieku 5-7 lat na kulinarną przygodę w naszym studio . Pogotujemy, zabawimy się i posmakujemy nowych smaków w grupie rówieśników.

21.03.19 o godz.17.00 przygotujemy wspólnie :
- zdrowe hamburgery z kotletem i dodatkami
- owoce w czekoladowym fondue

Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 16

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuszki na czas warsztatów, woda , skrypt z przepisami .
Ze względu na ochronę środowiska prosimy o przynoszenie własnych pojemników typu lunch box ( jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc :8

Steki z Michałem Orłowskim

Warsztaty STEKI to doskonała okazja by zapoznać się z licznymi ciekawostkami dotyczącymi dobrej wołowiny.  Pozwolą one dogłębnie zrozumieć filozofię tego smacznego mięsa, które przyrządzane z zachowaniem odpowiednich praktyk, odwdzięczy się wyśmienitym i oryginalnym smakiem.

Zapraszamy na warsztaty Steki z Michałem Orłowskim

22.03.19 o godz.18.00

Michał Orłowski -pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski.W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej Casablance

W menu :

-Polędwica wołowa z masełkiem ziołowym, na ziemniaczkach duchess z sałatką z buraczka, rukoli i oliwki truflowej.

-Stek z antrykotu na kremie z batata z twarożkiem wędzonym, chilli i groszkiem wąsatym

-Stek z rostbefu z sosem grzybowym i placuszkami z kaszy gryczanej oraz chrustem z pora

Koszt : 210 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Prywatne warsztaty dziecięce

.

Warsztaty z Pawłem Salamonem

Szczegóły wkrótce..

Modelowanie postaci ludzkiej z masy cukrowej -szkolenie z Różą Chudzik

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze „ Ręczne modelowanie postaci ludzkiej z masy cukrowej’ , które poprowadzi dla nas Róża Chudzik .

Róża Chudzik - Torty i tworzenie dekoracji to jej wielka pasja i miłość, szczególnie torty w stylu angielskim. Jej przygoda z tortami zaczęła się parę ładnych lat temu w Birmingham w Anglii, gdzie mieszkała i prowadziła swoją firmę tortową Róża Suszek cake. Możliwość wykonywania tortów na terenie Anglii nauczyła ją bardzo wiele, rynek tortów angielskich jest tam bardzo duży i wymagający .W maju 2016 jej ślubny tort ukazał się w magazynie ślubnym Wedding Honeymoons.
Wszystkie torty Róży można obejrzeć na stronce firmowej
https://www.facebook.com/Torty-Roza-Suszek-628796773870646/
Po powrocie do Polski aktualnie związana jest z Pracownią Tortów REWELKA w Strzelcach Krajeńskich .

27.03.19 o godz.17.30

Szkolenie ma na celu :
-  omówienie proporcji ludzkiego ciała
- zapoznanie się z różnymi rodzajami mas cukrowych do tworzenia figurek
- nauczenie się rzeźbienia prostej mimiki twarzy i ciała
- pokazanie prostych metod modelowania rąk i nóg


W trakcie 4 h szkolenia każdy z uczestników/uczestniczek stworzy własną figurkę – dziewczynkę, którą następnie zabierze do domu. Każdy uczestnik/czka otrzyma w cenie także zestaw narzędzi do modelowania .

Cena : 290 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie komponenty potrzebne podczas warsztatów, napoje bez ograniczeń :  kawa, herbata czy woda oraz ciastka .

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Zapraszamy! 

Ilość wolnych miejsc : 11

Street Food Kambodży - warsztaty z Eweliną Brodnicką z Pichconko.pl

Wraz z Eweliną Brodnicką z Pichconko.pl  zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej. Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka - blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik, fascynatka dobrego jedzenia. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych smaków by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania.
Podczas konsumpcji zamierzamy Wam wyświetlić także slajdy z pobytu w Kambodźy i opowiedzieć o tajemniczym Angkor Wat oraz jeszcze nieodkrytej Kambodży aby przybliżyć Wam ten kraj.

28.03.19 o godz.18.00

Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie. Na dobre rozpoczęcie spotkania oryginalna, słodka przekąska a  w pysznym menu znajdzie się:

Banh Mi - gorące bagietki wypełnione nadzieniem z silky tofu w tempurze hoisin, ziołami - w tym mồng tơi (szpinak malabarskim) czy kolendrą, ogórkiem, chilli i kambodżańskimi kiszonkami do chua (których nauczymy się wspólnie przyrządzać)

Amok - tradycyjna potrawa Kambodży. Warzywna odmiana dania na bazie słodkiego mleka kokosowego i kambodżańskiej pasty kroeung którą stworzymy od podstaw

Khmer Phat Thai - kambodżańska wariacja na temat tajskiego dania Pad Thai. Tu w opcji z ręcznie robionymi kluskami ryżowymi

Banan tempura - na deser gorące, chrupkie, smażone banany

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa.

Ze względu o dbałość środowiska jeśli ktoś chce zabrać coś na wynos prosimy o zabranie pojemników typu lunch box .

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Urodziny dziecięce

.

Akademia kuchni włoskiej z Nestorem Grojewskim - warsztat 2

Szczegóły wkrótce..

Makaroniki z Magic Sweet

Szczegóły wkrótce..

Wielkanoc

.

Święto

.

Święto

.

Akademia kuchni włoskiej z Nestorem Grojewskim - warsztat 3

Szczegóły wkrótce..

Boże ciało

.

 
 
Partnerzy