Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 1, zajęcia nr 2

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 1 zaczyna się :

25.06.17 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem pierogi ruskie z okrasą cebulkową oraz szarlotkę na kruchym spodzie.
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00

27.06.17 - Dzień Amerykański - w tym dniu spotkamy się w Ascanie o godz.10.00 , pójdziemy razem zwiedzać kuchnię Bistro Dream Burgera , porozmawiamy z szefem kuchni o pracy w kuchni , sprzętach , organizacji pracy na kuchni oraz przygotowywaniu hamburgerów. Następnie przejedziemy autobusem do studia gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Stanów Zjednoczonych wykonamy własne hamburgery oraz amerykańskie pan cakes z owocami i sosem owocowym .
​Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk przewidujemy gry i zabawy zespołowe.
​Koniec zajęć ok 14.30

29.06​.17 - Dzień Włoski - start o godz.10.00 -w tym dniu przygotujemy pizzę z własnymi dodatkami oraz włoskie ciasteczka migdałowe cantucci . Warsztaty zaczniemy prezentacją multimedialną na temat Włoch a ponieważ w tym dniu nie wychodzimy nigdzie ze studia to skupiamy się na pracy oraz zabawie wewnątrz studia.
Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.
Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy spotkanie pod tytułem " Magia dla dzieci" czyli pokaz iluzjonistyczny 15 letniego Wiktora Dąbrowskiego.

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Bistro Acana Dream Burger
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
- pokaz iluzjonistyczny
- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 1, zajęcia nr 3

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 1 zaczyna się :

25.06.17 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem pierogi ruskie z okrasą cebulkową oraz szarlotkę na kruchym spodzie.
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00

27.06.17 - Dzień Amerykański - w tym dniu spotkamy się w Ascanie o godz.10.00 , pójdziemy razem zwiedzać kuchnię Bistro Dream Burgera , porozmawiamy z szefem kuchni o pracy w kuchni , sprzętach , organizacji pracy na kuchni oraz przygotowywaniu hamburgerów. Następnie przejedziemy autobusem do studia gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Stanów Zjednoczonych wykonamy własne hamburgery oraz amerykańskie pan cakes z owocami i sosem owocowym .
​Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk przewidujemy gry i zabawy zespołowe.
​Koniec zajęć ok 14.30

29.06​.17 - Dzień Włoski - start o godz.10.00 -w tym dniu przygotujemy pizzę z własnymi dodatkami oraz włoskie ciasteczka migdałowe cantucci . Warsztaty zaczniemy prezentacją multimedialną na temat Włoch a ponieważ w tym dniu nie wychodzimy nigdzie ze studia to skupiamy się na pracy oraz zabawie wewnątrz studia.
Ok godz.12.00 przewidujemy spotkanie pod tytułem " Ugotuj sobie bajkę " z Agnieszką Moskaluk - dziennikarką, poetką , wiceprezes gorzowskiego oddziału Związku Literatów Polskich , autorką 3 tomów poetyckich i książek kulinarno- kulturalnych.
Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy spotkanie pod tytułem " Magia dla dzieci" czyli pokaz iluzjonistyczny 15 letniego Wiktora Dąbrowskiego.

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Bistro Acana Dream Burger
- wizyta w Studio Radia Plus
- spotkanie z bajką i Agnieszką Moskaluk
- pokaz iluzjonistyczny
- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Wolnych miejsc: brak

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 2, zajęcia nr 1

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy - turnus lipcowy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 2 zaczyna się :

16.07.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem
" Radio od kuchni " , gdzie
uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem : 
​- danie obiadowe : kotlet mielony, ziemniaki oraz surówkę 
​- kruche tartaletki z ciasta  3-2-1 z z kajmakiem, owocami i miętą 

Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00


18.07.18 - Dzień hinduski - spotykamy się o 9.30 pod bankiem Millenium na ul Kos.Gdyńskich i wykonujemy spacer do Piekarni Szypiórkowscy na przeciw banku.
​Wejście na zaplecze piekarni, oglądnięcie produkcji chleba i bułek, przyglądnięcie się codziennej pracy piekarzy oraz krótki wykład na temat pieczenia chleba.
Powrót piechotą do studia , gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Indii przygotujemy:
​- curry z kurczaka z warzywami wraz z hinduskimi chlebkami naan
- hinduski deser kheer z ryżem, rodzynkami i wodą różaną 
​Około godziny 13.00 przewidziany jest pokaz tańca hinduskiego Hanny Krajnik .Dla zainteresowanych będzie można także wykonać sobie wakacyjną hinduską hennę na ręce lub nodze. Po tańcach ok godz 13.45 szkolenie z pierwszej pomocy dla dzieci z firmą HELP- Med . 
​Na koniec konkurs rozpoznawania przypraw hinduskich oraz przymierzanie i zdjęcia w oryginalnej Sari przywiezionej z Indii 

​Przewidywany koniec zajęć ok 14.45


20.07​.18 - Dzień Azjatycki ( Tajlandia + Japonia )  - start o godz.10.00 -w tym dniu nie wychodzimy ze studia, zatem przywóz dzieci bezpośrednio do studia.
Po krótkiej prezentacji multimedialnej zapoznamy się ze smakami oraz komponentami do kuchni azjatyckiej .

Następnie przygotujemy :
- smażony makaron chow mein z warzywami, grzybami mun, shitake  i olejem sezamowym 
​- kokosową tapiokę z musem z mango 

Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy pokaz oraz degustacja rolowania sushi przez Sushi Mastera. 

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30 - rozdanie pamiątkowych dyplomów oraz pamiątkowe zdjęcie.

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Piekarni " Szypiórkowscy"
- wizyta w Studio Radia Plus
​- szkolenie medyczne z I pomocy z firmą Help-Med
- pokaz rolowania sushi wraz z degustacją

- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Ilość wolnych miejsc : 1

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 2, zajęcia nr 2

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy - turnus lipcowy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 2 zaczyna się :

16.07.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem
" Radio od kuchni " , gdzie
uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem : 
​- danie obiadowe : kotlet mielony, ziemniaki oraz surówkę 
​- kruche tartaletki z ciasta  3-2-1 z z kajmakiem, owocami i miętą 

Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00


18.07.18 - Dzień hinduski - spotykamy się o 9.30 pod bankiem Millenium na ul Kos.Gdyńskich i wykonujemy spacer do Piekarni Szypiórkowscy na przeciw banku.
​Wejście na zaplecze piekarni, oglądnięcie produkcji chleba i bułek, przyglądnięcie się codziennej pracy piekarzy oraz krótki wykład na temat pieczenia chleba.
Powrót piechotą do studia , gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Indii przygotujemy:
​- curry z kurczaka z warzywami wraz z hinduskimi chlebkami naan
- hinduski deser kheer z ryżem, rodzynkami i wodą różaną 
​Około godziny 13.00 przewidziany jest pokaz tańca hinduskiego Hanny Krajnik .Dla zainteresowanych będzie można także wykonać sobie wakacyjną hinduską hennę na ręce lub nodze. Po tańcach ok godz 13.45 szkolenie z pierwszej pomocy dla dzieci z firmą HELP- Med . 
​Na koniec konkurs rozpoznawania przypraw hinduskich oraz przymierzanie i zdjęcia w oryginalnej Sari przywiezionej z Indii 

​Przewidywany koniec zajęć ok 14.45


20.07​.18 - Dzień Azjatycki ( Tajlandia + Japonia )  - start o godz.10.00 -w tym dniu nie wychodzimy ze studia, zatem przywóz dzieci bezpośrednio do studia.
Po krótkiej prezentacji multimedialnej zapoznamy się ze smakami oraz komponentami do kuchni azjatyckiej .

Następnie przygotujemy :
- smażony makaron chow mein z warzywami, grzybami mun, shitake  i olejem sezamowym 
​- kokosową tapiokę z musem z mango 


Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy pokaz oraz degustacja rolowania sushi przez Sushi Mastera. 

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30 - rozdanie pamiątkowych dyplomów oraz pamiątkowe zdjęcie.

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Piekarni " Szypiórkowscy"
- wizyta w Studio Radia Plus
​- szkolenie medyczne z I pomocy z firmą Help-Med
- pokaz rolowania sushi wraz z degustacją

- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Ilość wolnych miejsc : 9

Wakacyjny kurs Duży kucharz turnus 2, zajęcia nr 3

Tak jak i w tamtym roku zapraszamy dzieci w wieku 8-14 lat na wakacyjny, intensywny kurs dla Dużych Kucharzy - turnus lipcowy.
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 2 zaczyna się :

16.07.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( wejście od strony Rynku Jerzego) , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do ... siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem
" Radio od kuchni " , gdzie
uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem : 
​- danie obiadowe : kotlet mielony, ziemniaki oraz surówkę 
​- kruche tartaletki z ciasta  3-2-1 z z kajmakiem, owocami i miętą 

Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00


18.07.18 - Dzień hinduski - spotykamy się o 9.30 pod bankiem Millenium na ul Kos.Gdyńskich i wykonujemy spacer do Piekarni Szypiórkowscy na przeciw banku.
​Wejście na zaplecze piekarni, oglądnięcie produkcji chleba i bułek, przyglądnięcie się codziennej pracy piekarzy oraz krótki wykład na temat pieczenia chleba.
Powrót piechotą do studia , gdzie po prezentacji multimedialnej na temat Indii przygotujemy:
​- curry z kurczaka z warzywami wraz z hinduskimi chlebkami naan
- hinduski deser kheer z ryżem, rodzynkami i wodą różaną 
​Około godziny 13.00 przewidziany jest pokaz tańca hinduskiego Hanny Krajnik .Dla zainteresowanych będzie można także wykonać sobie wakacyjną hinduską hennę na ręce lub nodze. Po tańcach ok godz 13.45 szkolenie z pierwszej pomocy dla dzieci z firmą HELP- Med . 
​Na koniec konkurs rozpoznawania przypraw hinduskich oraz przymierzanie i zdjęcia w oryginalnej Sari przywiezionej z Indii 

​Przewidywany koniec zajęć ok 14.45


20.07​.18 - Dzień Azjatycki ( Tajlandia + Japonia )  - start o godz.10.00 -w tym dniu nie wychodzimy ze studia, zatem przywóz dzieci bezpośrednio do studia.
Po krótkiej prezentacji multimedialnej zapoznamy się ze smakami oraz komponentami do kuchni azjatyckiej .

Następnie przygotujemy :
- smażony makaron chow mein z warzywami, grzybami mun, shitake  i olejem sezamowym 
​- kokosową tapiokę z musem z mango 

 

Ok. godz.13.00 zaplanowaliśmy pokaz oraz degustacja rolowania sushi przez Sushi Mastera. 

Na koniec turnusu przewidziane gry i zabawy oraz quiz wiedzy o 3 krajach wraz z drobnymi nagrodami.
Przewidywany koniec zajęć ok 14.30 - rozdanie pamiątkowych dyplomów oraz pamiątkowe zdjęcie.

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz soki w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Piekarni " Szypiórkowscy"
- wizyta w Studio Radia Plus
​- szkolenie medyczne z I pomocy z firmą Help-Med
- pokaz rolowania sushi wraz z degustacją

- bilety autobusowe na powrót
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .

Ilość wolnych miejsc : 9

Wakacyjny Babski Wieczór

Zapraszamy w wakacje Panie do wspólnej zabawy i gotowania
27.07.18 o godz.18.00

W menu :
- włoska zupa krem z pomidora z mozzarellą i pesto
- focaccia z rozmarynem i suszonymi pomidorami
- batoniki z kurczaka z kolorowym sosem , ziemniaczane wedges, prażonym bobem i karmelizowaną marchewką z kardamonem
- letnie tartaletki 3-2-1 z kremem czekoladowym , owocami i miętą
Cena : 135 zł ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów, woda, herbata i kawa, pojemniki na wynos, skrypt z przepisami
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Można przynieść winko w torebce
Lokal klimatyzowany !

Ilość wolnych miejsc : 2

Urlop

.

Urlop

.

Urlop

.

Urlop

.

Urlop

.

Urlop

.

Wakacyjny kurs Duży Kucharz , turnus 3, zajęcia 1

Zapraszamy dzieci na edycję sierpniową naszych wakacyjnych trzydniowych warsztatów dla Dużych Kucharzy ( 8-12 lat )
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 3 zaczyna się :
20.08.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( za skrzyżowaniem )wejście od strony Rynku Jerzego , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem :
- danie obiadowe : chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
- kruche tartaletki z ciasta 3-2-1 z kremem , owocami i miętą
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00
22.08.18 - Dzień azjatycki - spotykamy się o godz.11.00 w Górce i Kulce , tam mamy degustację lodów naturalnych a następnie przechodzimy spacerem do Restauracji Chińskiej WOK , w której zobaczymy przygotowywanie dań na woku, czyli na żywym ogniu , odbędzie się także konkurs jedzenia ryżu pałeczkami oraz zobaczymy prawdziwego chińskiego kucharza przy pracy. Stamtąd pojedziemy autobusem do studia gdzie oglądniemy krótką prezentację multimedialną na temat krajów i kultury azjatyckiej.
W studio przygotujemy azjatyckie dania : green curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym , warzywami i ryżem oraz tapiokę z musem z mango. W międzyczasie gry, zabawy i kalambury.
Ok 14.30 przewidujemy krótką lekcję z hinduskim nauczycielem jogi z Pawanem Panday ze szkoły jogi OMKAR.
Przewidywany koniec zajęć ok 15.15
24.08.18 - Dzień Francuski - w tym dniu nie mamy żadnych spacerów, zatem dzieci trzeba przywieźć na godzinę 10.00 do studia.
Po prezentacji multimedialnej na temat Francji przygotujemy francuską tartę z pomidorkami, fetą i rukolą oraz francuskie ciasteczka wiatraczki z owocami sezonowymi .
Przygotujemy także pracę techniczną - planszę , gdzie dzieci będą musiały wykazać się wiedzą zgromadzoną podczas naszych 3 dni warsztatowych oraz narysujemy wieżę Eiffla węglem .
Na godz.12.45 przewidziany jest pokaz iluzjonistyczny 15-letniego Wiktora Dąbrowskiego
Na godz.13.30 przewidziane jest spotkanie z kucharzem profesjonalnym i szefem kuchni Krzysztofem Marciniakiem, który zaprezentuje nam różne techniki krojenia nożem.Opowie nam też za co odpowiedzialny jest szef kuchni oraz jak wygląda jego praca.
Po spotkaniu podsumowanie, quizy, gry i zabawy, losowanie nagród.
Pamiątkowe zdjęcie oraz rozdanie dyplomów ok godz.14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz oranżada w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Górce i Kulce - lody
- wizyta w Studio Radia Plus
- ​wizyta w Woku
- lekcja jogi z Pawanem
- bilety autobusowe na powrót
- pokaz iluzjonistyczny
- wizyta kucharza profesjonalnego
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 13

Wakacyjny kurs Duży Kucharz , turnus 3 , zajęcia 2

Zapraszamy dzieci na edycję sierpniową naszych wakacyjnych trzydniowych warsztatów dla Dużych Kucharzy ( 8-12 lat )
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 3 zaczyna się :
20.08.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( za skrzyżowaniem )wejście od strony Rynku Jerzego , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem :
- danie obiadowe : chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
- kruche tartaletki z ciasta 3-2-1 z kremem , owocami i miętą
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00
22.08.18 - Dzień azjatycki - spotykamy się o godz.11.00 w Górce i Kulce , tam mamy degustację lodów naturalnych a następnie przechodzimy spacerem do Restauracji Chińskiej WOK , w której zobaczymy przygotowywanie dań na woku, czyli na żywym ogniu , odbędzie się także konkurs jedzenia ryżu pałeczkami oraz zobaczymy prawdziwego chińskiego kucharza przy pracy. Stamtąd pojedziemy autobusem do studia gdzie oglądniemy krótką prezentację multimedialną na temat krajów i kultury azjatyckiej.
W studio przygotujemy azjatyckie dania : green curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym , warzywami i ryżem oraz tapiokę z musem z mango. W międzyczasie gry, zabawy i kalambury.
Ok 14.30 przewidujemy krótką lekcję z hinduskim nauczycielem jogi z Pawanem Panday ze szkoły jogi OMKAR.
Przewidywany koniec zajęć ok 15.15
24.08.18 - Dzień Francuski - w tym dniu nie mamy żadnych spacerów, zatem dzieci trzeba przywieźć na godzinę 10.00 do studia.
Po prezentacji multimedialnej na temat Francji przygotujemy francuską tartę z pomidorkami, fetą i rukolą oraz francuskie ciasteczka wiatraczki z owocami sezonowymi .
Przygotujemy także pracę techniczną - planszę , gdzie dzieci będą musiały wykazać się wiedzą zgromadzoną podczas naszych 3 dni warsztatowych oraz narysujemy wieżę Eiffla węglem .
Na godz.12.45 przewidziany jest pokaz iluzjonistyczny 15-letniego Wiktora Dąbrowskiego
Na godz.13.30 przewidziane jest spotkanie z kucharzem profesjonalnym i szefem kuchni Krzysztofem Marciniakiem, który zaprezentuje nam różne techniki krojenia nożem.Opowie nam też za co odpowiedzialny jest szef kuchni oraz jak wygląda jego praca.
Po spotkaniu podsumowanie, quizy, gry i zabawy, losowanie nagród.
Pamiątkowe zdjęcie oraz rozdanie dyplomów ok godz.14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz oranżada w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Górce i Kulce - lody
- wizyta w Studio Radia Plus
- ​wizyta w Woku
- lekcja jogi z Pawanem
- bilety autobusowe na powrót
- pokaz iluzjonistyczny
- wizyta kucharza profesjonalnego
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Wakacyjny kurs Duży Kucharz , turnus nr 3, zajęcia 3

Zapraszamy dzieci na edycję sierpniową naszych wakacyjnych trzydniowych warsztatów dla Dużych Kucharzy ( 8-12 lat )
Kurs składa się z 3 dni intensywnego gotowania ,zabawy oraz paru niespodzianek :).
Turnus nr 3 zaczyna się :
20.08.18 - Dzień Polski - spotykamy się w NOVA Park o godz. 10.00 przy ławce na parterze obok sklepu Rossmann ( za skrzyżowaniem )wejście od strony Rynku Jerzego , wykonujemy spacer na targowisko Jerzego , gdzie zakupimy potrzebne na ten dzień komponenty oraz porozmawiamy o sezonowości , pracy rolników i zakupach zdrowej żywności.
Spotkamy się z hodowczynią kózek i kur , zadamy ciekawskie pytania a następnie udamy się na spacer do siedziby Radia Plus na roboczą wizytę pod tytułem " Radio od kuchni " , gdzie uczestnicy dowiedzą się po co radiowcom puszka i co robi się z surówką .
Powrócimy do studia autobusem wykonując spacer przez centrum Gorzowa i zahaczając o co ciekawsze punkty historyczne naszego miasta.
W studio wykonamy następnie razem :
- danie obiadowe : chrupiące placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym
- kruche tartaletki z ciasta 3-2-1 z kremem , owocami i miętą
Po gotowaniu i sprzątnięciu stanowisk gry i zabawy umysłowe.
Koniec zajęć przewidujemy ok 14.30 - 15.00
22.08.18 - Dzień azjatycki - spotykamy się o godz.11.00 w Górce i Kulce , tam mamy degustację lodów naturalnych a następnie przechodzimy spacerem do Restauracji Chińskiej WOK , w której zobaczymy przygotowywanie dań na woku, czyli na żywym ogniu , odbędzie się także konkurs jedzenia ryżu pałeczkami oraz zobaczymy prawdziwego chińskiego kucharza przy pracy. Stamtąd pojedziemy autobusem do studia gdzie oglądniemy krótką prezentację multimedialną na temat krajów i kultury azjatyckiej.
W studio przygotujemy azjatyckie dania : green curry z kurczakiem i mlekiem kokosowym , warzywami i ryżem oraz tapiokę z musem z mango. W międzyczasie gry, zabawy i kalambury.
Ok 14.30 przewidujemy krótką lekcję z hinduskim nauczycielem jogi z Pawanem Panday ze szkoły jogi OMKAR.
Przewidywany koniec zajęć ok 15.15
24.08.18 - Dzień Francuski - w tym dniu nie mamy żadnych spacerów, zatem dzieci trzeba przywieźć na godzinę 10.00 do studia.
Po prezentacji multimedialnej na temat Francji przygotujemy francuską tartę z pomidorkami, fetą i rukolą oraz francuskie ciasteczka wiatraczki z owocami sezonowymi .
Przygotujemy także pracę techniczną - planszę , gdzie dzieci będą musiały wykazać się wiedzą zgromadzoną podczas naszych 3 dni warsztatowych oraz narysujemy wieżę Eiffla węglem .
Na godz.12.45 przewidziany jest pokaz iluzjonistyczny 15-letniego Wiktora Dąbrowskiego
Na godz.13.30 przewidziane jest spotkanie z kucharzem profesjonalnym i szefem kuchni Krzysztofem Marciniakiem, który zaprezentuje nam różne techniki krojenia nożem.Opowie nam też za co odpowiedzialny jest szef kuchni oraz jak wygląda jego praca.
Po spotkaniu podsumowanie, quizy, gry i zabawy, losowanie nagród.
Pamiątkowe zdjęcie oraz rozdanie dyplomów ok godz.14.30

Koszt za 1 turnus : 290 zł brutto /dziecko ( w tym VAT 23% )
W cenie :
- ubezpieczenie NNW na spacery poza studiem
- opieka 2 osób
- woda oraz oranżada w trakcie pobytu dzieci w studio
- wizyta w Górce i Kulce - lody
- wizyta w Studio Radia Plus
- ​wizyta w Woku
- lekcja jogi z Pawanem
- bilety autobusowe na powrót
- pokaz iluzjonistyczny
- wizyta kucharza profesjonalnego
- wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań
- wszystkie pomoce dydaktyczne do gier oraz zabaw
- opakowanie na wynos wykonanych dań
- skrypty z przepisami wysyłane mailem do domu
- fartuszki na czas zajęć
- dyplom pamiątkowy
- relację zdjęciową z każdego dnia pobytu
- niezapomnianą atmosferę
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Nie ma możliwości wykupienia miejsca na poszczególne warsztaty , jest to cykl 3 warsztatów .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy na warsztaty Mały Kucharz dzieci w wieku 5-7 lat
Każde z dzieci przygotuje 2 dania, które będzie mogło popróbować na miejscu albo zabrać ze sobą do domu.
28.08.18 o godz.17.00
Przygotujemy wspólnie :
- wykwintne carpaccio z buraka , na pierzynce z rukoli , z dodatkiem sera włoskiego, prażonego słoneczniku oraz sosu balsamico z miodem
- śliwkowy crumble z cukrem pudrem

Koszt : 50 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, przepisy wysyłane mailem , opakowanie na wynos, woda podczas zajęć oraz fartuszek
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :15

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy na wakacje na nasze standardowe warsztaty Duży Kucharz 8- 12 lat 
Przygotujemy wraz z grupą : 
- makaron z grzybami , pietruszką, kurczakiem i chili
- francuską tartę rustykalną galette ze śliwkami 
Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuszki na czas warsztatów , woda, opakowanie na wynos, przepisy mailem wysyłane do domu 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 
Zapraszamy! 
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !!

Ilość wolnych miejsc : 10

 

 

Rodzinna fiesta czyli warsztaty dla mamy lub taty z dzieckiem

Uwaga , uwaga !
5.09.18 godz. 17.00
Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :
mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.
Przygotujemy :
- tortille z serem , pieczarkami, paprykami i suszonymi pomidorami
- owoce pod kruszonką
koszt : 50 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
W cenie : fartuszki, woda, przepisy , opakowanie na wynos , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : 14
 

Wariacje na temat wołowiny z Krzysztofem Marciniakiem

Zapraszamy na warsztaty związane z obróbką i przygotowaniem wołowiny . Poprowadzi je Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny z wieloletnim stażem w gastronomii. 
Dowiemy się jaka jest różnica pomiędzy rostbefem a antrykotem, co to jest sezonowana wołowina oraz poruszymy wiele innych tematów wokół tego szlachetnego mięsa.

12.09.18 godz.18.00 
Przygotujemy : 
- podwędzany tatar siekany w towarzystwie pikli , oleju szczypiorkowego wraz z grzanką ziołową 
- Boeuf Stroganow -czyli klasyczny gulasz wołowy z pieczarkami i ogórkiem w towarzystwie kremowego puree z młodego ziemniaka z gałką muszkatołową
- Tenderyzowany stek z rostbefu , frytki z pietruszki , jajko, sos demi glas, karmelizowane młode marchewki 
- Strudel ze śliwkami i sosem orzechowym 

Koszt : 180 zł brutto  ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, opakowanie na wynos, napoje: kawa, herbata , woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 13

Francuskie makaroniki ze Sweet Magic

Szczegóły wkrótce...

Męski Wieczór

Szczegóły wkrótce...

Owoce morza z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na warsztaty " Owoce morza " , które poprowadzi zaprzyjaźniony z nami profesjonalny kucharz , Paweł Salamon . Kiedyś szef kuchni włoskiej Don Vittorio, nauczyciel zawodu w szkole gastronomicznej w Gorzowie Wlkp, juror w konkursach gastronomicznych , kucharz z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Spod jego ręki wyszedł laureat konkursu „ Kulinarny talent 2014". Przez dwa lata pracował w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort a obecnie szefuje kuchni Hotelu Konferencyjnego " Smolarnia "w Trzciance. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski i Mistrz Polski 2016. Współtwórca restauracji " Między wierszami " w Gorzowie Wlkp.

Pochodzi z Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie wkroczył na swoją kulinarną ścieżkę. Doświadczenie zdobywa zarówno w Polsce ,we Francji i W Hiszpanii. Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie. Jego potrawy rodzą się odważnie i powstają przy zachowaniu elementarnych, często zapominanych zasad panujących w kuchni. W efekcie końcowym spod jego ręki wychodzą dania będące niepowtarzalną wariacją kulinarną.

8.10.18 godz.18.00 
W menu : 
- ośmiornica duszona w warzywach 
- przegrzebki czyli małże św.Jakuba z karmelizowanym kalafiorem i kaparami 
- krewetki w aksamitnej zupie dyniowej z ziołami i olejem smakowym 
- cannoli z ciasta filo z kremem malinowo-migdałowym 
Koszt : 220 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów, napoje : kawa, herbata , woda , skrypt z przepisami , opakowanie na wynos 
Ilość miejsc : 14 ( obowiązuje kolejność zgłoszeń )

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 

Ilość wolnych miejsc : 10

 

Podstawy lukru królewskiego z Piernikowym Rajem

Szczegóły wkrótce..

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

Łagodny i zróżnicowany klimat Gruzji, zapewnia obfitość i różnorodność płodów rolnych, w tym wielu aromatycznych przypraw. W ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Z kolei górskie hale dostarczają baraniny oraz setek gatunków sera. Dzięki temu narodowa kuchnia szczyci się bogactwem potraw.

Zapraszamy na spotkanie z kuchnią gruzińską i uśmiechniętą Tamuną Kiladze, która poprowadzi te warsztaty .

18.10.18 godz.18.00

Przygotujemy :

- Adżapsandali -danie wegetariańskie składające się z bakłażana, ziemniaków, pomidorów, papryki i przypraw.

- Odżachuri - danie mięsne z ziemniakami i cebulą

- Salata nigwzit - sałatka warzywna z sosem orzechowym

- Chinkali - kultowe pierożki gruzińskie z mięsem i bulionem

- Chaczapuri - gruzińska pizza serowa

- Pelamuszi - gruziński deser na bazie soku winogronowego

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata , kawa, opakowanie na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Kuchnia autorska z Dawidem Łagowskim

Szczegóły wkrótce..

Zdrowa kuchnia z Anną Fit Żbikowską

Szczegóły wkrótce...

Kuchnia hiszpańska z Taste of Spain

Kuchnia hiszpańska to jedna z najsmaczniejszych kuchni na świecie. Królują w niej intensywne smaki, barwy i aromaty. Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych

Zapraszamy na hiszpańskie warsztaty z Adrianem Stojewskim

27.10.18  godz.12.00 ( sobota !! )

Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger – tastesofspain.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

W menu same klasyki hiszpańskie :

- tapas - patatas con alli z chorizo ( przystawka )

- gaspachio andaluzyjskie ( zupa )

- paella z owocami morza ( danie główne )

- crema catalana ( deser )

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda, skrypt z przepisami , pojemniki na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

 
 
Partnerzy
  •