Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urlop

.

Urodziny dziecięce

.

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy Małych Kucharzy 5-7 lat na nasze kolejne , cykliczne warsztaty.

Zajęcia będą rozwijać umiejętność słuchania i rozumienia , umiejętności poznawcze oraz umiejętności manualne dziecka. Warsztaty kształtują umiejętności rozpoznawania i w miarę możliwości nazywania warzyw, owoców i innych artykułów spożywczych na podstawie wyglądu, zapachu, smaku i dotyku. Dozwolone jest to co w domu niechętnie jest widziane : rozsypanie mąki bądź rozlanie wody-:)

25.09.18 o godz.17.00

Przygotujemy  :

- zapiekane sandwiche z szynką, serem, pomidorkami i rukolą
- ciasteczka owsiane z żurawiną

Koszt : 50 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : woda, wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania 2 dań, opakowanie na wynos, przepisy wysyłane mailem, fartuszek na czas warsztatów

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń!

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 11

Urodziny

.

Duży kucharz

Zapraszamy na jesienne warsztaty Duży Kucharz 8-12 lat
27.09.18 godz.17.00

przygotujemy wspólnie z dziećmi jesienne smakołyki :
- Knedle ze śliwkami , bułką tartą, śmietaną i cukrem
- pan cakes z jabłkami i miodem
Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, woda podczas warsztatów, przepisy wysyłane mailem, fartuch na czas warsztatów, opakowanie na wynos
Ilość miejsc: 16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy gorąco !

Ilość wolnych miejsc : 1

Warsztaty DPS Skwierzyna

.

Pad Thai i tajskie curry

Tajska tradycja kulinarna ukształtowała się dzięki kontaktom z innymi krajami. Szczególnie widoczne są tu wpływy: Birmy, Laosu, Kambodży i Malezji, dostrzega się także chińskie inspiracje. Nawet curry – danie niezwykle popularne i uważane za symbol tajskiej kuchni, przywędrowało tu z Indii w XVIII w., podobnie jak przepisy wywodzące się z kultury muzułmańskiej. Z kolei pomidory i papryczki chili zawdzięczają Tajowie Portugalczykom. Dzięki umiejętnemu łączeniu lokalnych składników z tymi pochodzącymi z różnych stron świata, tajscy kucharze uzyskują dania o niezwykłym smaku.

Zapraszamy Was w podróż do aromatycznej Tajlandii, opowiemy o podróży do tego pięknego i coraz bardziej popularnego kraju, historii oraz kuchni Thai.

3.10.18 godz.18.00

W menu :

- Tom Kha Gai - kokosowa zupa z grzybami shitake, chili, kolendrą i kielkami fasoli mung

- klasyczny Pad Thai - podstawowy street food Tajlandii , czyli makaron ryżowy z krewetkami, tofu i kiełkami fasoli mung
- Massaman curry - tajskie danie z kurczakiem, ziemniakami, chili i trawą cytrynową
- deser - smażone banany w cieście z mąki ryżowej i wiórków kokosa z sosem karmelowym


W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc : 14

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 4

Męski Wieczór

Kolejny raz zapraszamy na cykliczny Męski Wieczór, gdzie Panowie tylko w swoim gronie przygotują pyszne potrawy pod okiem profesjonalnego kucharz Krzysztofa Marciniaka .
5.10.18 o godz.18.00

W menu :
- Ceviche z łososia na sałatkach z vinagrette z orzechami prażonymi
- Wytrawny crumble z kurkami
- Uda królicze confit z fondantem ziemniaczanym
- Włoskie ossobuco z warzywami
- Mus czekoladowy z wiśniami i amaretto

Koszt : 185 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań,napoje : kawa, herbata , woda, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, opakowanie na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 10

Urodziny dziecięce

.

Owoce morza z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na warsztaty " Owoce morza " , które poprowadzi zaprzyjaźniony z nami profesjonalny kucharz , Paweł Salamon . Kiedyś szef kuchni włoskiej Don Vittorio, nauczyciel zawodu w szkole gastronomicznej w Gorzowie Wlkp, juror w konkursach gastronomicznych , kucharz z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Spod jego ręki wyszedł laureat konkursu „ Kulinarny talent 2014". Przez dwa lata pracował w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort a obecnie szefuje kuchni Hotelu Konferencyjnego " Smolarnia "w Trzciance. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski i Mistrz Polski 2016. Współtwórca restauracji " Między wierszami " w Gorzowie Wlkp.

Pochodzi z Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie wkroczył na swoją kulinarną ścieżkę. Doświadczenie zdobywa zarówno w Polsce ,we Francji i W Hiszpanii. Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie. Jego potrawy rodzą się odważnie i powstają przy zachowaniu elementarnych, często zapominanych zasad panujących w kuchni. W efekcie końcowym spod jego ręki wychodzą dania będące niepowtarzalną wariacją kulinarną.

8.10.18 godz.18.00 
W menu : 
- ośmiornica duszona w warzywach 
- przegrzebki czyli małże św.Jakuba z karmelizowanym kalafiorem i kaparami 
- krewetki w aksamitnej zupie dyniowej z ziołami i olejem smakowym 
- cannoli z ciasta filo z kremem malinowo-migdałowym 
Koszt : 220 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , fartuchy na czas warsztatów, napoje : kawa, herbata , woda , skrypt z przepisami , opakowanie na wynos 
Ilość miejsc : 14 ( obowiązuje kolejność zgłoszeń )

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570 

Ilość wolnych miejsc : brak

 

Kuchnia wg 5 przemian z Ziemkową Mamą

Gotowanie według Pięciu Przemian to jedna z wielu metod zastosowania w praktyce chińskiej filozofii przyrody. Filozofia ta powstała około 5 tys. lat temu w Chinach dzięki wnikliwym obserwacjom Natury i jest zawarta w Księdze Przemian, w Yi Jing, w jednym z najstarszych i  najwspanialszych dzieł filozoficznych starożytnych Chin. W Księdze Przemian znajdziemy prawa aktualne po dzień dzisiejszy. Właściwe skomponowany posiłek jest nie tylko smaczny, ale również lekkostrawnyOdpowiednio dobrany pokarm działa, jak lekarstwo.Komponując posiłki bierzemy pod uwagę zarówno smak pokarmu, jak i jego naturę energetyczną, czyli to, czy ma on charakter ochładzający, neutralny, czy rozgrzewający.
Zapraszamy na warsztaty , podczas których będziemy przygotowywać potrawy wg kuchni 5 przemian a poprowadzi jest Ewa Dawidziak, czyli Ziemkowa Mama .

O sobie mówi : Jestem mamą niezwykłego chłopca – Ziemka i to właśnie dzięki niemu odkryłam swoją drogę, która na co dzień daje mi poczucie sensu i spełnienia. Jest to ścieżka samopoznania, rozwoju i pomagania innym w taki sposób, w jaki pomogłam sama sobie i swojej rodzinie. Zajmuję się Tradycyjną Medycyną Chińską i zagadnieniami z obszaru Totalnej Biologii. Wierzę, że to, co jemy i w jaki sposób to robimy, stanowi klucz do zachowania zdrowia, dobrego samopoczucia i podtrzymania energii życiowej. Zapraszam na moje warsztaty. Zapraszam na moją stronę – ziemkowamama.pl

10.10.18 godz.18.00
W menu :

- spaghetti z cieciorką
- zupa mocy
- risotto z czarnej soczewicy
- pasztet jaglany
- owsianka z owocami
- ciasto marchewkowe

Koszt : 159 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , napoje: kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, pojemniki na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń .

Zapraszamy!

Warsztaty z Masterchefem Mateuszem Truszkiewiczem

Zapraszamy na warsztaty Dużych Kucharzy w wieku 8-12 lat , które poprowadzi Mateusz Truszkiewicz 

Mateusz Truszkiewicz – 11 – latek z Zielonej Góry, finalista I edycji programu Masterchef Junior, mały człowiek o wielu talentach. Jego pasją od zawsze było jedzenie i to przywiodło go do kuchni, by samodzielnie komponować smaki i potrawy. Inspiracje czerpie z podróży i pobytów w dobrych restauracjach. Dań nigdy nie odwzorowuje, zawsze dodaje szczyptę siebie. Po programie prowadzi dziesiątki warsztatów i spotkań kulinarnych w całej Polsce i stara się przekonać dzieci do innego jedzenia niż tylko słodycze, a jeśli już to ich zdrowe alternatywy. Współpracuje z zielonogórskim środowiskiem kulinarnym, a jedno z jego dań znalazło się w karcie tutejszej restauracji i było bardzo chętnie zamawiane. Przepisy na jego potrawy można znaleźć w wielu czasopismach lokalnych i ogólnopolskich. W październiku 2016 roku wydał swoją pierwszą książkę kulinarną „Gotować każdy może”, zawierającą 50 przepisów na dania, które go ukształtowały jako młodego kucharza lub utkwiły mu w pamięci po licznych podróżach. Jego książce patronują tak znamienite pisma kulinarne jak Kukbuk i magazyn Kuchnia. Od ponad 2 lat podróżuje po Polsce ucząc dorosłych i dzieci prostych i zdrowych dań podczas licznych warsztatów i spotkań kulinarnych. W lutym 2018 roku wygrał swoją upragnioną statuetkę Masterchefa Juniora w odcinku specjalnym „Masterchef – najlepsi z najlepszych”. Poza gotowaniem pasjonuje się dziennikarstwem, recytuje i gra w zielonogórskiej grupie teatralnej „Trach”, uwielbia język niemiecki, a odpoczywa grając w tenisa i gry strategiczne lub oglądając kolejne części Star Wars. Prowadzi swój blog kulinarny oraz kanał o charakterze podróżniczo – kulinarnym na youtube.

 

11.10.18 godz.17.00 
W menu : 
- Makaron oraz sos aglio olio (oliwa i czosnek z chili) z szynką parmeńską i grzybami;
- Serniczki waniliowo – pomarańczowe z sosem malinowym i praliną orzechową

Koszt : 110 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań , woda,  opakowanie na wynos,skrypt z przepisami mailem, fartuszki na czas warsztatów
W CENIE ZAWARTA JEST KSIĄŻKA MATEUSZA, KTÓRĄ KAŻDE DZIECKO ZABIERZE Z AUTOGRAFEM DO DOMU:)

Ilość miejsc  16
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak 

Impreza prywatna

.

Urodziny dziecięce

.

Impreza prywatna firmy farmaceutycznej

.

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

Łagodny i zróżnicowany klimat Gruzji, zapewnia obfitość i różnorodność płodów rolnych, w tym wielu aromatycznych przypraw. W ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Z kolei górskie hale dostarczają baraniny oraz setek gatunków sera. Dzięki temu narodowa kuchnia szczyci się bogactwem potraw.

Zapraszamy na spotkanie z kuchnią gruzińską i uśmiechniętą Tamuną Kiladze, która poprowadzi te warsztaty .

18.10.18 godz.18.00

Przygotujemy :

- Adżapsandali -danie wegetariańskie składające się z bakłażana, ziemniaków, pomidorów, papryki i przypraw.

- Odżachuri - danie mięsne z ziemniakami i cebulą

- Salata nigwzit - sałatka warzywna z sosem orzechowym

- Chinkali - kultowe pierożki gruzińskie z mięsem i bulionem

- Chaczapuri - gruzińska pizza serowa

- Pelamuszi - gruziński deser na bazie soku winogronowego

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata , kawa, opakowanie na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : brak

Kuchnia autorska z Dawidem Łagowskim

19.10.18 o godz.18.00 zapraszamy na warsztaty autorskie z Dawidem Łagowskim -szefem Kuchni Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort . Pracował miedzy innymi w poznańskim Sheratonie i hotelu ról Kazimierz. Sięga do tradycji staropolskiej i regionalnej, wzbogacając rodzime dania o własne, niepowtarzalne interpretacje. Chętnie korzysta z hojności otaczającej go natury: sezonowe owoce, warzywa, zioła. Dba o każdy szczegół i świeże składniki. Nowatorsko łączy wino z jedzeniem. Popularyzuje kuchnię wellness podczas autorskich warsztatów, pokazów i szkoleń kulinarnych, ma dobry kontakt z młodzieżą,prowadzi warsztaty w poznańskiej szkole zawodowej Organizator konkursów kulinarnych, Reprezentant Polski w mistrzostwach Świata w Moskwie 2011 CULINARY CUP KREML. Laureat statuetki Hermes 2013 za Najlepszą Restaurację w Regionie dla Restauracji Destylarnia . Wespół autor kolacji podczas poznańskiego Festiwalu Transatlantyk 2013 „Make Hummus Not War” . 2014 oraz 2015 - Grand Award - Trzy widelce w 100 najlepszych restauracji w Polsce . Twórca własnej marki " Manufaktura Łagowski " .

W menu :

-Tatar z tuńczyka /awokado / sezam /glony wakame/ kolendra /chili

-Zupa orientalna / krewetki / mleko kokosowe / trawa cytrynowa

-Antrykot wołowy / grillowane warzywa / beczułeczki ziemniaków / gzik / sos bearnaise

-Beza / mus kawowy / owoce / mięta

koszt : 230 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata, woda, opakowanie na wynos, fartuch na czas warsztatów, niezapomniana atmosfera

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń oraz opłat wstępnej rezerwacji.
Zapraszamy!

Ilośc wolnych miejsc : 8

Warsztaty kuchni gruzińskiej II grupa

Łagodny i zróżnicowany klimat Gruzji, zapewnia obfitość i różnorodność płodów rolnych, w tym wielu aromatycznych przypraw. W ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Z kolei górskie hale dostarczają baraniny oraz setek gatunków sera. Dzięki temu narodowa kuchnia szczyci się bogactwem potraw.

Zapraszamy na spotkanie z kuchnią gruzińską i uśmiechniętą Tamuną Kiladze, która poprowadzi te warsztaty .

20.10.18 godz.12.00

Przygotujemy :

- Adżapsandali -danie wegetariańskie składające się z bakłażana, ziemniaków, pomidorów, papryki i przypraw.

- Odżachuri - danie mięsne z ziemniakami i cebulą

- Salata nigwzit - sałatka warzywna z sosem orzechowym

- Chinkali - kultowe pierożki gruzińskie z mięsem i bulionem

- Chaczapuri - gruzińska pizza serowa

- Pelamuszi - gruziński deser na bazie soku winogronowego

Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata , kawa, opakowanie na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 10

Impreza prywatna firma farmaceutycznej Sanofi

.

Kuchnia hiszpańska z Taste of Spain

Kuchnia hiszpańska to jedna z najsmaczniejszych kuchni na świecie. Królują w niej intensywne smaki, barwy i aromaty. Kuchnia tego kraju bazuje na specjalnościach regionalnych

Zapraszamy na hiszpańskie warsztaty z Adrianem Stojewskim

27.10.18  godz.12.00 ( sobota !! )

Adrian Stojewski – kucharz, podróżnik i bloger – tastesofspain.pl a także absolwent Technikum Gastronomicznego i jednej z dwóch wyższych uczelni gastronomicznych w Hiszpanii – UCAM. Adrian uczył się gotować od mistrzów kuchni hiszpańskiej z gwiazdkami Michelin, takich jak: Kiko Moya, Fran Martinez, Ivan Cerdeño Lopez, María José San Román czy Pablo González. Jego miłość do kuchni Półwyspu Iberyjskiego zrodziła się w trakcie 40 dniowej podróży, podczas której porównywał kuchnię w 22 miejscach Hiszpanii i Portugalii.

W menu same klasyki hiszpańskie :

- tapas - patatas con alli z chorizo ( przystawka )

- gaspachio andaluzyjskie ( zupa )

- paella z owocami morza ( danie główne )

- crema catalana ( deser )

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów , napoje : kawa, herbata i woda, skrypt z przepisami , pojemniki na wynos

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 10

Warsztaty " Obiad z Kurtem Schellerem"

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z guru polskiej gastronomii chefem Kurtem Schellerem z Scheller Academy w Warszawie „ Obiad z mistrzem Kurtem „
28.10.18 o godz.11.00 ( niedziela !! )
W luźnej atmosferze przygotujemy 5 daniowy obiad :

POMIDOR FASZEROWANY KOZIM SEREM Z KREWETKĄ
CONSOMME Z KURCZAKA
STEK Z SOSEM PIEPRZOWYM I ZIEMNIAKAMI
SOLA CYTRYNOWA Z SOSEM HOLENDERSKIM
KREM BRULEE Z WANILIĄ

Po warsztatach wykonamy wspólne zdjęcie oraz wręczony zostanie dyplom pamiątkowy.
Czas trwania ok 4,5 h
Koszt : 370 zł

Szwajcar, ur. 02.04.1952 w Lucernie. Już od małego w piekarni swojej ciotki, niedaleko Interlaken, w którym mieszkał, przyglądał się pracy piekarzy i cukierników. Sam też próbował swoich sił w wypiekaniu różnych specjałów. Było to inspiracją do podjęcia nauki w szkole gastronomicznej w Lucernie, którą ukończył ze świetnymi wynikami z przedmiotów zawodowych w wieku 19 lat.
Zarażony pasją do gotowania rozpoczął swoją podróż kulinarną, która z powodzeniem trwa do dzisiaj. Doświadczenie zawodowe zdobywał niemal na wszystkich kontynentach m in.: w Anglii, Hiszpanii, Holandii, Francji, Niemczech, Rosji, Bahrajnie, Kuwejcie, Egipcie, Ekwadorze i na Jamajce. Pracował dla: SAS, Intercontinental, Hilton, Penta i Starwood Hotels zyskując uznanie wśród profesjonalistów jak i miłośników dobrej kuchni, bo z pewnością do łatwych nie należy m in. dowodzenie kuchnią, gdzie pracuje ponad 100 kucharzy oraz zarządzanie zapleczem kilku restauracji i sal bankietowych jednocześnie.
W Polsce mieszka od 1991 roku. Pierwszymi, którzy próbowali specjałów Kurta byli goście Hotel Bristol gdzie objął on stanowisko Naczelnego Szefa Kuchni. W latach 1994 i 1995 jedna z restauracji - Malinowa – otrzymała nagrodę dla najlepszej polsko – francuskiej restauracji.
Od 1997 do 2002 roku był Dyrektorem Pionu Kulinarnego w warszawskim Hotelu Sheraton, gdzie przy „Stole Szefa” gościło wiele znamienitych osobistości. W 2003 roku został dyrektorem kulinarnym w ekskluzywnym pięciogwiazdkowym Hotelu Rialto, gdzie też znajdowała się wielokrotnie nagradzana restauracja, sygnowana jego imieniem - Kurt Scheller’s Restaurant.
Dzisiaj, z powodzeniem od 2002 roku, prowadzi Akademię Kulinarną. To wyjątkowe miejsce spotkań w którym profesjonaliści i entuzjaści gotowania w domowym zaciszu mogą zgłębiać tajniki sztuki kulinarnej.
Kurt Scheller jest laureatem wielu prestiżowych nagród, członkiem i założycielem organizacji kulinarnych zarówno w Polsce jak i innych krajach. Jest także jurorem w wielu konkursach kulinarnych i znaczącym głosem doradczym w dziedzinie kulinarnej. W 1997 roku otrzymał odznaczenie: Grand Croix de l’order Etole d’Europe, a w 2005 roku polskiego Oskara Kulinarnego za osobowość kulinarną oraz tytuł doktora honorowego za działalność na rzecz polskiego hotelarstwa i gastronomii.

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, dyplom pamiątkowy, napoje bez ograniczeń, opakowanie na wynos , skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 4

Warsztaty " Mięsa " z Kurtem Schellerem

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty z guru polskiej gastronomii chefem Kurtem Schellerem z Scheller Academy w Warszawie „ Mięsa „.
Zapraszamy osoby, które kochają mięso i chcą nauczyć się doceniać każdy jego kawałek. Szef Kurt Scheller nauczy uczestników jak wybierać najlepszą wołowinę i na co zwracać uwagę przy zakupie cielęciny. Opowie do czego najlepiej wykorzystać poszczególne części, jak je kroić, oczyszczać i dzielić. W części praktycznej każdy zmierzy się ze smażeniem, duszeniem, gotowaniem i pieczeniem. Stopnie wysmażenia przestaną być dziełem przypadku, a przygotowanie mięsnej uczty stanie się prawdziwą przyjemnością.

29.10.18 o godz. 9.00

Przygotujemy 6 dań

Suflet z kurzej wątróbki

Bulion z kaczki z pierożkami won ton

Stek Strindberg

Stek z cielęciny z salsą verde i makaronem Alfredo

Kacze piersi w pięciu smakach

Polędwica wołowa z chimichurri i pomidorami confit

Po warsztatach  wykonamy wspólne zdjęcie oraz wręczony zostanie dyplom pamiątkowy.

Czas trwania ok 5,5 h

Koszt : 400 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 


Szwajcar, ur. 02.04.1952 w Lucernie. Już od małego w piekarni swojej ciotki, niedaleko Interlaken, w którym mieszkał, przyglądał się pracy piekarzy i cukierników. Sam też próbował swoich sił w wypiekaniu różnych specjałów. Było to inspiracją do podjęcia nauki w szkole gastronomicznej w Lucernie, którą ukończył ze świetnymi wynikami z przedmiotów zawodowych w wieku 19 lat.
Zarażony pasją do gotowania rozpoczął swoją podróż kulinarną, która z powodzeniem trwa do dzisiaj. Doświadczenie zawodowe zdobywał niemal na wszystkich kontynentach m in.: w Anglii, Hiszpanii, Holandii, Francji, Niemczech, Rosji, Bahrajnie, Kuwejcie, Egipcie, Ekwadorze i na Jamajce. Pracował dla: SAS, Intercontinental, Hilton, Penta i Starwood Hotels zyskując uznanie wśród profesjonalistów jak i miłośników dobrej kuchni, bo z pewnością do łatwych nie należy m in. dowodzenie kuchnią, gdzie pracuje ponad 100 kucharzy oraz zarządzanie zapleczem kilku restauracji i sal bankietowych jednocześnie.
W Polsce mieszka od 1991 roku. Pierwszymi, którzy próbowali specjałów Kurta byli goście Hotel Bristol gdzie objął on stanowisko Naczelnego Szefa Kuchni. W latach 1994 i 1995 jedna z restauracji - Malinowa – otrzymała nagrodę dla najlepszej polsko – francuskiej restauracji.
Od 1997 do 2002 roku był Dyrektorem Pionu Kulinarnego w warszawskim Hotelu Sheraton, gdzie przy „Stole Szefa” gościło wiele znamienitych osobistości. W 2003 roku został dyrektorem kulinarnym w ekskluzywnym pięciogwiazdkowym Hotelu Rialto, gdzie też znajdowała się wielokrotnie nagradzana restauracja, sygnowana jego imieniem - Kurt Scheller’s Restaurant.
Dzisiaj, z powodzeniem od 2002 roku, prowadzi Akademię Kulinarną. To wyjątkowe miejsce spotkań w którym profesjonaliści i entuzjaści gotowania w domowym zaciszu mogą zgłębiać
tajniki sztuki kulinarnej.
Kurt Scheller jest laureatem wielu prestiżowych nagród, członkiem i założycielem organizacji kulinarnych zarówno w Polsce jak i innych krajach. Jest także jurorem w wielu konkursach kulinarnych i znaczącym głosem doradczym w dziedzinie kulinarnej. W 1997 roku otrzymał odznaczenie: Grand Croix de l’order Etole d’Europe, a w 2005 roku polskiego Oskara Kulinarnego za osobowość kulinarną oraz tytuł doktora honorowego za działalność na rzecz polskiego hotelarstwa i gastronomii.

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, dyplom pamiątkowy, napoje bez ograniczeń, opakowanie na wynos , skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 7

Halloween Party gr I

Halloween party dla dzieci w Let's cook !!

30.10.18 godz.17.00 dla dzieci w wieku 7-12 lat ( 2,5 h impreza ).
Wykonamy razem " straszne " potrawy np " Palce wiedźmy ", straszne ciasteczka, popijemy krwawym drinkiem , przygotujemy zupę dyniową , powróżymy i zabawimy się na dyskotece .

Preferowane straszne przebranie oraz pomalowanie buziek !!
Czas trwania : ok 2,5 h
Koszt : 75 zł brutto ( w tym VAT 23% )
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprżęty i komponenty do przygotowania dań, napoje, dyskoteka, opakowanie na wynos , świetna atmosfera, relacja zdjęciowa.


Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Obowiązuje kolejność zgłoszeń!

Ilość wolnych miejsc : 12

Święto zmarłych

.

Jesienne gotowanie z III Masterchefem Dominiką Wójciak

Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty roślinne ze zwyciężczynią III edycji Masterchefa i autorką książek " Ziarno " oraz " Warzywo ", autorką roślinnego bloga " Kulinarne Bezdroża" Dominiką Wójciak.
 
Podczas warsztatów nauczycie się jak najlepiej wykorzystać sezonowe, jesienne warzywa, by przygotować z nich pyszne i zbilansowane warzywne kotlety, pulpeciki i burgery. Poznacie produkty, przyprawy i techniki, które pozwolą wam budować przede wszystkim SMACZNE dania. Nauczycie się przyrządzać dodatki do warzywnych kotletów tak, by wasze burgery były uniwersalne i pyszne przez cały rok. Nauczycie się robić sosy i dodatki, które wykorzystacie nie tylko do domowych kotletów i zrobicie sałatkę
 
colleslaw w nowej odsłonie.
 
8.11.18 godz.18.00
 
MENU:
 
- buraczany burger idealny z piklowaną czerwoną cebulą i chrzanowym sosem alioli
- klopsiki z ciecierzycy z dyniowym makaronem
- chrupiący kotlet z boczniaka z colleslawem z brukselki
- piklowana czerwona cebula z anyżem i kolendrą
- expressowe chałwowe kulki mocy na osłodę
 
Koszt : 210 zł brutto( w tym VAT 23 % )
 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata, woda .
 
Można przynieść książkę celem uzyskania autografu :)
Ilość miejsc : 14
 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 12

 

Babski Wieczór Listopad

Zapraszamy na nasz kolejny Babski Wieczór . Przyjdź do nas z koleżanką, mamą , przyjaciółką i przy gotowaniu rozluźnij się , poplotkuj a także naucz się gotować pyszną kolację złożoną z 4 dań

9.11.18 o godz.18.00

W menu :

- zupa krem z selera z chipsem selerowym , serem blue i karmelizowaną gruszką
- dietetyczny bakłażan faszerowany kaszą jaglaną i warzywami , zapiekany w piecu i posypany pietruszką
- kurczak słodko-kwaśny z ryżem jaśminowym oraz pędami bambusa
- torcik Zielony Mech z bitą śmietaną i granatem

Koszt : 140 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami , napoje : woda, herbata i kawa, opakowanie na wynos, świetna atmosfera

Można przynieść winko w torebce !
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

12.11.18 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby obecne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 170 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 51246657019.

Jesienne gotowanie z Zosią Zaborowską Masterchef

Zapraszamy Dużych Kucharzy na warsztaty z Zosią Zaborowską , finalistką drugiej edycji Masterchef Junior .

Zosia przegrała z Julką Cymbaluk w finale , ale jej dania docenili wszyscy jurorzy Masterchefa

14.11.18 godz.17.00

Zosia wraz z kucharzami przygotuje :

- meksykańskie burrito z mięsem wołowo-wieprzowym , kukurydzą, chili i czerwoną fasolą

- pan cakes z owocami, czekoladą i frużeliną wiśniową

Koszt : 95 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 16

W cenie : skrypt z przepisami, woda, fartuchy na czas warsztatów, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, pojemniki na wynos

Dzieci będą mogły dowiedzieć się jak wyglądał program " od kuchni" jacy są jurorzy , jak wygląda produkcja TVN-u

Rezerwacje : info@letscook.com.pll lub 512 466570

Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 8

Warszataty serowarskie z Gieno Mientkiewiczem

ABC serowarstwa.
Chcecie się nauczyć robić sery? To nie jest tak trudne jakbyście sobie wyobrażali.

 
Większość potrzebnego sprzętu posiada każda domowa kuchnia, a jeśli czegoś brakuje, bez trudu można zamówić przez Internet. Reszta jest wiedzą i doświadczeniem, najważniejsze jest aby zacząć.
Na miejscu zrobimy ser typu holenderskiego czyli domową goudę i każdy wyjdzie z własnym serem z naszych warsztatów. Warsztaty "ABC Serowarstwa" to kilka godzin czegoś więcej niż zabawa - to pierwsze kroki na drodze do serowej przygody. Trzeba uważać, bo potrafi wciągać. Szkoleniu towarzyszy degustacja unikalnych serów zagrodowych. A też coś z serem ugotujemy.
 
Warsztaty poprowadzi Gieno Mientkiewicz.
Kucharz z wykształcenia, smakosz z wyboru. Serowy ekspert.
Autor określenia – „sery zagrodowe”, które sam zdefiniował i ustawicznie promuje. Prowadził w Kuchni+ program „Przez dziurkę od sera”. Współtworzył najlepsze wysmakowane Festiwale w Grucznie i Sandomierzu. Szkoli, prowadzi serowe warsztaty i degustacje. Doradca serowy większości topowych kucharzy.
 
Oprócz domowej goudy przygotujemy desery z serami :
       - kogel mogel z serem pleśniowym
       - deser z wędzonego sera i jabłek
       - młody ser z prażonym makiem
 
Będzie dużo o serach , o ich produkcji i rodzajach, a uczyć będziecie się od najlepszego serowara w Polsce.
 
16.11.18 godz.18.00
 
Koszt : 200 zł ( w tym VAT 23 % )

 
W cenie : podpuszczka,  świeże mleko , wszystkie produkty do przygotowania deserów, gaza , foremki do formowania sera, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata , woda bez ograniczeń, fartuch na czas warsztatów, przepisy . W cenie też degustacja serów zagrodowych wraz ze świeżym chlebem z Piekarni Szypiórkowscy .
 
Ilość wolnych miejsc : 9

Duży kucharz Azja

Zapraszamy  dużych kucharzy na warsztaty tematyczne " Azja na talerzu " .

W trakcie zajęć będziemy zachęcać do podróżowania  oraz do odkrywania przeróżnych potraw i smaków. Chcemy troszkę choć otworzyć dzieciom horyzonty , przekonać, że nie zawsze podróż musi być droga i spędzona w 4 gwiazdkowym hotelu, a street food jedzony na ulicach Azji to najpyszniejsza rzecz pod słońcem. 

19.11.18 godz.17.00

Wraz z dziećmi oglądniemy prezentację multimedialną na temat krajów azjatyckich a następnie przygotujemy : 

- japoński makaron udon z kurczakiem , imbirem, warzywami, sosem ostrygowym, chili i kolendrą 
- smażone banany w cieście z kokosem wraz z karmelową polewą i cukrem pudrem 

Podczas warsztatów przeprowadzimy quiz wiedzy o azjatyckich krajach wraz z drobnymi nagrodami. 
Wszystkie przygotowane dania dzieci będą mogły zabrać na wynos bądź zjeść na miejscu. 

Koszt : 65 zł ( w tym VAT 23 % ) 

W cenie : wszystkie orientalne komponenty , sprzęty do przygotowania dań,  fartuszek na czas warsztatów, woda, przepisy wysyłane mailem do domu, opakowanie na wynos oraz cudowna atmosfera. 

Ilość miejsc : 16
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Zapraszamy małych podrożników! 

Ilość wolnych miejsc : 15

 

Podstawy lukru królewskiego z Piernikowym Rajem

Zapraszamy na kolejne warsztaty z zakresu cukiernictwa – Podstawy dekorowania lukrem królewskim, które poprowadzi Agnieszka Grzesiak z Piernikowego Raju.

Swoją przygodę z piernikami rozpoczęła w 2016r. na Boże Narodzenie i od tamtej pory stara się pogłębiać swoją wiedzę jak i warsztat pracy. Piecze, lukruje i kocha to robić. Oferuje wiele własnych projektów, jednak na życzenie realizuje zamówienia według pomysłu osoby zlecającej, do każdego zlecenia podchodzi z wielkim zaangażowaniem i wkłada wiele serca i pasji. Jej prace możecie podglądnąć na profilu Piernikowy Raj.

 

21.11.18 o godz.17.30

Plan warsztatu :

1. przygotowanie lukru odpowiedniej gęstości do konkretnych typów zdobień ( koronka, kwiaty, wypełnianie całego ciastka)

2. używanie barwników w proszku, czyli cała wiedza na temat barwienia lukru

3. unikanie błędów które skutkują plamami, przebarwieniami, nierówną fakturą

4. metody suszenia pierników

Na szkoleniu :

1. wypełnimy lukrem  ( polukrujemy) całe ciastko 

2. wypełnimy lukrem część ciastka, przygotowując je do dalszej ozdabiania 

3.  nauczymy się malować różyczki na mokro by wyglądały idealnie i identycznie

4. ozdobimy pierniczek za pomocą szablonu

5. na sam koniec jeśli czas na to pozwoli namalujemy bałwanka :)

Łącznie  przygotujemy 4 ciastka, które uczestnicy otrzymają już gotowe do lukrowania

W CENIE ZAWARTY JEST DODATKOWY KOSZT : PIERNIKÓW, PUDEŁKA ORAZ SZABLONÓW, KTÓRE UCZESTNICY ZABIORĄ ZE SOBĄ DO DOMU

Cena: 210 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie także : napoje bez ograniczeń : woda, kawa, herbata , wszystkie sprzęty potrzebne do lukrowania , fartuszek na czas warsztatów.

Czas trwania : ok 3,5 – 4 h

Ilość miejsc : 16

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel.512466570

Zapraszamy !

Ilość wolnych miejsc : 14


 

Burgery z Michałem Orłowskim

Mówimy o nich, że są niezdrowe, że to fast food, a to przecież tylko kolejny mit. Jeżeli znajdzie się odpowiednie miejsce, gdzie jest on robiony zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej albo po prostu przygotujemy go w domu, to nie ma wtedy nic wspólnego ze złym jedzeniem, a może być hitem np. grillowego przyjęcia.

BURGERY – bo o nich mowa , będą tematem głównym warsztatów 23.11.18 o godz.18.00, które dla nas poprowadzi Michał Orłowski

Michał Orłowski -pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski.W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej Casablance
Na warsztatach przygotujemy :
- Klasyczny burger wołowy z włoskim twistem – wołowina mielona z ziołami, neapolitański sos pomidorowy , ziołowy majonez z oliwy, sałata lolo rosso, ser provolone, pomidor, czerwona cebula, ogórek, bułka ziarnista
- Burger drobiowy z avocado- pierś drobiowa saute, lolo blondo, avocado, alioli z czosnku confit, cebula czerwona, cheddar
- Burger Vege- boczniak panierowany, pepperonata, alioli truflowe, lolo rosso, ser mimole

Koszt : 185 zł ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!
 

Ilość wolnych miejsc : 13



 

 

Nowoczesna kuchnia polska z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na warsztaty " Nowoczesna kuchnia polska " , które poprowadzi zaprzyjaźniony z nami profesjonalny kucharz , Paweł Salamon . Kiedyś szef kuchni włoskiej Don Vittorio, nauczyciel zawodu w szkole gastronomicznej w Gorzowie Wlkp, juror w konkursach gastronomicznych , kucharz z wieloletnim stażem i doświadczeniem. Spod jego ręki wyszedł laureat konkursu „ Kulinarny talent 2014". Przez dwa lata pracował w Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort a obecnie szefuje kuchni Hotelu Konferencyjnego " Smolarnia "w Trzciance. Zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski i Mistrz Polski 2016. Współtwórca restauracji " Między wierszami " w Gorzowie Wlkp.
Mistrz Polski kucharzy 2016 i v-ce Mistrz 2017.
Pochodzi z Gorzowa Wielkopolskiego, gdzie wkroczył na swoją kulinarną ścieżkę. Doświadczenie zdobywa zarówno w Polsce ,we Francji i W Hiszpanii. Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie. Jego potrawy rodzą się odważnie i powstają przy zachowaniu elementarnych, często zapominanych zasad panujących w kuchni. W efekcie końcowym spod jego ręki wychodzą dania będące niepowtarzalną wariacją kulinarną.

26.11.18 godz.18.00

W menu :
- Żurek z kaczki
- Pstrąg z eko łowiska w Zielenicy z szyjkami rakowymi
- Zrazy z dzika z łazankami
- Cepeliny z wędzonym serem
- Gruszka w miodzie i orzechach

Koszt 190 zł brutto ( w tym VAT 23% )
Ilość miejsc : 14
Czas trwania : ok 4 h
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata , woda , skrypt z przepisami, fartuchy na czas warsztatów, opakowanie na wynos, świetna atmosfera

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Ilość miejsc ograniczona ! Obowiązuje kolejność zgłoszeń oraz opłat za rezerwację wstępną !!

Ilość wolnych miejsc : 13

Sushi II

Zapraszamy na warsztaty " Sushi dla zaawansowanych " II stopień
28.11.18 o godz.18.00
Warsztaty są dedykowane dla chętnych pogłębienia swojej wiedzy w zakresie nowych technik sushi
Przygotujemy wspólnie :
- sos KABAYAKI
- spicy mayo
- omlet usuyaki tamago
- tempura ( Ebi tempura - krewetki w tempurze )
- tatar z łososia z sezamem i porem ,
- surimi salad,
Nowe formy sushi:
- Temaki ( zawijane w dłoni – rożek )
- Gunkan – funamori ( łódź, statek )
- Uramaki ( odwrotnie rolowane )
- Futomaki w tempurze
Cena : 195 zł
W cenie : napoje, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań , fartuchy w użytkowanie , skrypt z przepisami, pojemniki na wynos
Wykonane sushi będzie można wziąć ze sobą do domu
Ilość miejsc : 13
Rezerwacje na info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 10

Mikołajki Duży Kucharz

.

Kuchnia molekularna z Colorfood

.

 
 
Partnerzy
  •