Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Impreza firmowa

.

Impreza firmowa

.

Urodziny dziecięce

,

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.......
Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

29.01.18 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.
Porozmawiamy o gotowaniu ryżu oraz jego aromatyzowaniu.
Następnie wykonamy razem :
- maki
- futomaki
- nigiri
- california rolls
- omlet japoński tamago
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 150 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadząca : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl
Ilość wolnych miejsc : brak

Duży kucharz 8-12 lat

Zapraszamy na karnawałowe warsztaty Dużych Kucharzy 8-12 lat
30.01.18 godz.17.00
Chętnie widziane karnawałowe przebranie :)
W menu :
- karnawałowe koreczki Pingwin oraz Świnki w kocykach
- karnawałowe róże z jabłkiem z ciasta francuskiego z cukrem pudrem
Czas trwania : ok 1,45 h
Koszt : 55 zł
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuchy na czas zajęć, pojemniki na wynos
Ilość miejsc : 16
Rezerwacje info@letscook.com.pl

​Ilość wolnych miejsc : 1

 

Krewetka po tajsku

Zapraszamy w podróż do egzotycznej Tajlandii !!
Smaki kuchni tajskiej są bardzo zróżnicowane, od delikatnie aromatycznych do piekielnie ostrych, z których kuchnia tajska jest znana. Znajdziemy tu ostre czerwone i zielone pasty curry, sosy rybne o wyraźnym smaku, niezwykle dużą ilość kolendry, trawy cytrynowej i bazylii, owoce morza, mięsa, warzywa i makarony. Całość składa się na lekką aromatyczną i bardzo popularną na całym świecie kuchnię.
W każdym tajskim daniu lub posiłku powinniśmy znaleźć 5 podstawowych smaków: ostry, kwaśny, słodki, słony i gorzki.
W styczniu na warsztat weźmiemy krewetki, które są bardzo popularne w kuchni tajskiej
 
31.01.18 godz 18.00
 
W menu :
- zupa Tom Yum Kung z krewetkami ,trawą cytrynową, chili i kaffirem
- sałatka tajska Yam takhrai kung sot z krewetkami , prażonymi orzeszkami, kapustą bok choy ( bądź pekińską ), trawą cytrynową grzybami mung i olejem sezamowym
- klasyczny Pad Thai - podstawowy street food Tajlandii , czyli makaron ryżowy z krewetkami, jajkiem, tofu i kiełkami fasoli mung
- deser - smażone banany w cieście z mąki ryżowej i wiórków kokosa z sosem karmelowym
 
Koszt : 170 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
 
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań, napoje : kawa, herbata , woda, fartuchy w użytkowanie, skrypt z przepisami , opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Ilość wolnych miejsc : brak

Angielskie torty okazjonalne

Zapraszamy na kolejne warsztaty cukiernicze z Agnieszką Jasińską. Zajęcia poświęcone będą przygotowaniu okazjonalnych 2 piętrowych tortów angielskich.

Na warsztatach nauczycie się wypiekać idealny maślany biszkopt oraz przekładać torty piętrowe. Poznacie metody obsmarowywania tortów na brudno i szlifowania kremem maślanym oraz czekoladowym ganache. Dodatkowo, nauczycie się technik dekoracji tortów m.in.: pikowania, wykańczania lukrem królewskim, wykonywania ozdób z masy cukrowej, przygotowywania i oczyszczania jadalnych kwiatów, malowania na tortach, budowania piętrowych konstrukcji. Prowadzące pokażą też jak ratować zepsuty tort i jak maskować ewentualne błędy.

1.02.18 godz.17.00 !!!

Czas trwania 4h-5h

Przygotujemy :

1. Szampański tort z gruszką

2. Makowy tort z białą czekoladą

3. Kwiaty i dekoracje z masy cukrowej

Każdy z uczestników na warsztacie dostanie na własność zestaw narzędzi do modelowania kwiatów z masy cukrowej, który zabierze ze sobą do domu.

Koszt : 250 zł brutto

Ilość miejsc : 14

W cenie : skrypt z przepisami, wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania tortów , zestaw narzędzi do dekorowania, napoje : woda, kawa, herbata, opakowanie na wynos

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 4

Urodziny

.

Urodziny dziecięce

.

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.
Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

05.02.18 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.
Porozmawiamy o gotowaniu ryżu oraz jego aromatyzowaniu.
Następnie wykonamy razem :
- maki
- futomaki
- nigiri
- california rolls
- omlet japoński tamago
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h
Ilość miejsc : 13
koszt : 150 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadząca : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie,pojemniki na wynos , przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl

​Ilość wolnych miejsc :brak

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy Małych Kucharzy 5-7 lat na warsztaty do Let's cook!

6.02.18 godz.17.00 

Przygotujemy razem : 

- pulpeciki w sosie pomidorowo-ziołowym, z kaszą jęczmienną oraz surówką z kapusty pekińskiej i marchewki 

- kruche ciastka z " tłuczkiem " i cukrem pudrem

Koszt : 50 zł brutto ( w tym VAT 23 % ) 

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, woda, przepisy mailem , fartuszki na czas warsztatów

Ilość miejsc : 16 

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Wolne miejsca :brak

Impreza zamknięta

.

Steki i wołowina z Krzysztofem Marciniakiem

Dania z wołowiny to dobry pomysł na syty, a zarazem wykwintny obiad. Znane nam są przecież powszechnie :gulasz wołowy, bitki, pieczenie czy zrazy. A może by tak jednak urozmaicić nasze menu i przygotować wołowinę w inny ? bardziej wykwintny sposób ? 

Zapraszamy na spotkanie miłośników wołowiny w najlepszej odsłonie , które poprowadzi dla nas Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny , doradca kulinarny i trener.
9.02.18 godz.18.00
W menu :
- Stek z antrykotu , ziemniaki hasselback , karmelizowana kalarepa z kardamonem
-Grilowany stek z rostbefu, masło buerre noisette, fritatta ziemniaczana ze szpinakiem
-Ravioli z policzkami wołowymi z sosem myśliwskim
-Suflet czekoladowy z serem pleśniowym , krem chantilly, mus z owoców leśnych z nutą nalewki owocowej
Ilość miejsc : 14
Cena : 180 zł (w tym VAT 23 % )
W cenie : skrypt z przepisami, napoje : woda, kawa, herbata, fartuchy na czas warsztatów, opakowania na wynos
Rezerwacje : info@lescook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : brak

Steki i wołowina z Krzysztofem Marciniakiem - grupa 2

Dania z wołowiny to dobry pomysł na syty, a zarazem wykwintny obiad. Znane nam są przecież powszechnie :gulasz wołowy, bitki, pieczenie czy zrazy. A może by tak jednak urozmaicić nasze menu i przygotować wołowinę w inny ? bardziej wykwintny sposób ? 

Zapraszamy na spotkanie miłośników wołowiny w najlepszej odsłonie , które poprowadzi dla nas Krzysztof Marciniak, kucharz profesjonalny , doradca kulinarny i trener.
10.02.18 godz.18.00 ( sobota )
W menu :
- Stek z antrykotu , ziemniaki hasselback , karmelizowana kalarepa z kardamonem
-Grilowany stek z rostbefu, masło buerre noisette, fritatta ziemniaczana ze szpinakiem
-Ravioli z policzkami wołowymi z sosem myśliwskim
-Suflet czekoladowy z serem pleśniowym , krem chantilly, mus z owoców leśnych z nutą nalewki owocowej
Ilość miejsc : 14
Cena : 180 zł (w tym VAT 23 % )
W cenie : skrypt z przepisami, napoje : woda, kawa, herbata, fartuchy na czas warsztatów, opakowania na wynos
Rezerwacje : info@lescook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 3

Duży Kucharz Ferie-Niemcy

Zapraszamy Dużych Kucharzy 8-12 lat znowu w podróż kulinarną dookoła świata .

Tym razem odwiedzimy Niemcy . 

12.02.18 godz.17.00

Po prezentacji multimedialnej na temat Niemiec, historii, kuchni i obyczai przygotujemy wspólnie : 

- Kartoffelnsalat z majonezem

- Schwarzwaldzki torcik czekoladowy z konfiturą wiśniową, bitą smietaną i wiśniami 

Koszt : 60 zł

Ilość miejsc : 16 

Czas trwania : ok 2 h 

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, przepisy wysyłane mailem do domu, woda, pojemniki na wynos ,  fartuchy na czas warsztatów 

Rezerwacje info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 13

Walentynki

Zapraszamy w walentynkową podróż dookoła świata! 
Nudzi Cię każdorazowa wizyta w restauracji? Spędź z nami ten wieczór w niebanalny sposób , przyprowadź swoją połówkę na smaczny wieczór do nas a ugotujemy i porozmawiamy o kuchniach świata
14.02.18 godz 18.00
Przygotujemy dania :
-Kremowa zupa veloute z białych warzyw z grzanką serową- Francja
- Chicken cashew nuts z warzywami i ryżem jaśminowym - Tajlandia
- Pasta con funghi e zuchine- Włochy
- Pieczone banany z prażonym kokosem i sosem karmelowym -Wietnam 
Ilość miejsc -14
Koszt : 140 zł brutto /osoby ( w tym VAT 23%)
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje:herbata, kawa, woda, fartuchy na czas warsztatów, pojemniki na wynos 
Rezerwacje info@letscook.com.pl

Duży kucharz Ferie - Turcja

Zapraszamy na warsztaty Duży Kucharz " Dookoła świata " - tym razem odwiedzimy słoneczną Turcję , która leży na dwóch kontynentach  . 

15.02.18 godz.17.00

Po prezentacji multimedialnej na temat Turcji , historii, kuchni i obyczai przygotujemy wspólnie : 

- Gyros w bułce z warzywami, sosem i smażonym kurczakiem 

- Un kurabiyesi - turecki ciasteczka maślane 

Koszt : 60 zł

Ilość miejsc : 16 

Czas trwania : ok 1,45 h 

W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, przepisy wysyłane mailem do domu, woda, pojemniki na wynos ,  fartuchy na czas warsztatów 

Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 13

Jesteś tym co jesz- warsztaty Zdrowa Kuchnia

"Jesteś tym co jesz "- każdy zna ale jakoś tego hasła nie potrafi wprowadzić w życie . Będziemy przekonywać na naszych warsztatach iż zdrowa kuchnia wcale nie musi być nudna , jest smaczna i szybka do przygotowania.
Zapraszamy na zdrowe warsztaty bez mięsa !
27.02.18 godz.18.00
Przygotujemy razem :
- pikantne flaczki z boczniaka
- carpaccio z buraka na pierzynce z rukoli, z kozim eko serem, prażonymi pestkami słonecznika i dressingiem malinowym
- paprykarz z warzyw z daktylem wraz z jaglanym chlebkiem ziołowym
- brownie z buraka z kremem chantilly i malinką
Koszt : 139 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Wszyscy przechodzą przez wszystkie dania, zatem po naszych warsztatach będziecie potrafili przygotować samodzielnie całe menu
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : woda, kawa i herbata, fartuchy w użytkowanie, pojemniki na wynos, skrypt z przepisami
Prowadząca : Monika Reinhardt
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

​Ilość wolnych miejsc : 9

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

Łagodny i zróżnicowany klimat Gruzji, zapewnia obfitość i różnorodność płodów rolnych, w tym wielu aromatycznych przypraw. W ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Z kolei górskie hale dostarczają baraniny oraz setek gatunków sera. Dzięki temu narodowa kuchnia szczyci się bogactwem potraw.
Zapraszamy na spotkanie z kuchnią gruzińską i uśmiechniętą Tamuną Kiladze, która poprowadzi te warsztaty .
1.03.18 godz.18.00
Przygotujemy :
- Adżapsandali -danie wegetariańskie składające się z bakłażana, ziemniaków, pomidorów, papryki i przypraw.
- Odżachuri - danie mięsne z ziemniakami i cebulą
- Salata nigwzit - sałatka warzywna z sosem orzechowym
- Chinkali - kultowe pierożki gruzińskie z mięsem i bulionem
- Chaczapuri - gruzińska pizza serowa
- Pelamuszi - gruziński deser na bazie soku winogronowego
Koszt : 150 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata , kawa, opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilośc wolnych miejsc :4

Urodziny

.

Sushi II

Zapraszamy na warsztaty " Sushi dla zaawansowanych " II stopień
05.03.18 o godz.18.00
Warsztaty są dedykowane dla chętnych pogłębienia swojej wiedzy w zakresie nowych technik sushi
Przygotujemy wspólnie :
- sos KABAYAKI
- spicy mayo
- omlet usuyaki tamago
- tempura ( Ebi tempura - krewetki w tempurze )
-  tatar z łososia z sezamem  i porem ,
-  surimi salad,
Nowe formy sushi:
- Temaki ( zawijane w dłoni – rożek )
- Gunkan – funamori ( łódź, statek )
- Uramaki ( odwrotnie rolowane )
- Futomaki w tempurze
Cena : 190 zł
W cenie : napoje, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań , fartuchy w użytkowanie , skrypt z przepisami, pojemniki na wynos
Wykonane sushi będzie można wziąć ze sobą do domu
Ilość miejsc : 13
Rezerwacje na info@letscook.com.pl
​Ilość wolnych miejsc : 9

Babski Wieczór - Dzień Kobiet

Zapraszamy fajne babeczki w ich święto do wspólnego świętowania w naszym studio. 
Podczas wspólnego gotowania , poplotkujemy , poopowiadamy sobie o życiu oraz wymienimy się uwagami na temat co każda z nas lubi a co ją boli. 

​8.03.18 godz.18.00 
W menu : 
- francuski krem z pora z serem gorgonzolą, z grzanką tymiankową i oliwą bazyliową
​- wytrawne mini quiche ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą 
​- włoski kurczak cacciatore z pieczarkami, oliwkami i ziołowymi ziemniakami hasselback 
​- gruszki Belle Hellene z sosem czekoladowym i śmietaną chantilly 

Cena : 135 zł

Ilość miejsc : 14
​W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje: kawa, herbata i woda, pojemniki na wynos, fartuchy na czas warsztatów 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub nr tel.512466570

​Można przynieść winko w torebce -:)

Ilość wolnych miejsc : brak

 

 

 

 

Warsztaty Z TOP Chefem Dawidem Szkudlarkiem

Zapraszamy na warsztaty z kuchni autorskiej Dawida Szkudlarka , zwycięzcy VI edycji programu TOP CHEF Polska ,
Szefa kuchni Folwarku Folińscy w Wysokiej, nauczyciela ZSG w Gorzowie, laureata wielu konkursów kulinarnych.
Jego kuchnia autorska zachwyciła jury na czele z Wojciechem Modestem Amaro .

W naszym studio 12.03.18 o godz.18.00 Dawid poprowadzi swoje autorskie warsztaty .
W menu :

DYNIA PIŻMOWA W TRZECH ODSŁONACH

PIEROŻKI Z KACZKĄ I DYNIĄ / KREM Z DYNI / PIKLE

TATAR Z PSTRĄGA Z CHRZANEM I OLEJEM RZEPAKOWYM

DOMOWY KRAKERS / SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I BURAKÓW

STEK Z DORSZA PODANY W KOLOROWYCH BARWACH

BRUKSELKA / JARMUŻ DUSZONY Z CEBULĄ / SOS CYTRYNOWY

PTYSIE

KREM POMARAŃCZOWY

Koszt : 240 zł brutto
Ilość miejsc : 14

W cenie : skrypt z przepisami, fartuchy w użytkowanie, napoje : woda, kawa, herbata , pojemniki na wynos , niezapomniana atmosfera
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
 
Ilośc wolnych miejsc : 9

Domowa piekarnia

Zapraszamy wszystkich , którzy chcą upiec własny, zdrowy chleb
na warsztaty wspólnego pieczenia chleba i nie tylko.
13.03.18 o godz.18.00

Dowiemy się :

-Jak postępować z drożdżami?
- Co to jest zakwas ?
- Jak przygotować kruszonkę ?
- Jak przygotować zakwas ?

W programie :
- chleb na zakwasie z otrębami z dodatkiem żytniej mąki oraz ziaren słonecznika
- pasta do chleba z czerwonej fasoli i czerwonej cebuli,
- pasta z bobu , czosnku i pietruszki ,
- pasta z suszonych pomidorów,serka i bazylii
- włoskie bułeczki panini z masłem czosnkowo-pietruszkowym
- puszyste drożdżówki z kruszonką i sezonowymi owocami

Koszt : 130 zł brutto ( z VAT 23% )
Ilość miejsc : 14
Każdy uczestnik dostanie zakwas do domu aby przygotować swój kolejny własny chleb .

W cenie : napoje: kawa, herbata ,woda , fartuch na czas warsztatów, przepisy ,wszystkie komponenty do wykonania dań oraz opakowanie na wynos .
Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl

Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość wolnych miejsc : 11

Warsztaty bez cukru z cukiernią Eat Sweet@Stay fit

Zapraszamy na słodkie warsztaty " Bez cukru " z cukiernią Eat sweet & Stay fit .
Eat sweet & stay fit to cukiernia inna niż wszystkie, bowiem bez cukru i innych szkodliwych dodatków. Pomagamy ludziom łączyć zdrowie z przyjemnością, tak by rozkoszując się słodkim smakiem nie czuli wyrzutów sumienia.
Robimy to, ponieważ zauważyliśmy, że osoby z różnych przyczyn dbające o zdrowie często skazane są na życie bez przyjemności.Z naturalnych i ekologicznych produktów tworzymy słodkości, które pieszczą zmysły.
Prowadząca: Ewelina Brzostowska - pasjonatka i coach zdrowego stylu życia, założycielka bezcukrowej cukierni Eat sweet & stay fit. Na co dzień wspiera innych w budowaniu nawyków świadomego odżywiania i stylu życia. Prywatnie mama trójki dzieci, która ma bzika na punkcie ich zdrowia W wolnym czasie lubi poeksperymentować w kuchni oraz praktykować Pilates i tenis.

14.03.18 godz.18.00
MENU :
-Torcik kokosowo-ananasowy
-Ciasto rabarbarowo-figowe z kruszonką
-Brownie czekoladowe z lodami truskawkowo-różanymi
-Mazurek wielkanocny z masą a’la nutella
-Sernik jaglany Rafaello
-Ciasteczka owsiane 2 smaki: czekoladowo-bananowe i jabłkowe z cynamonem
Koszt : 170 zł ( w tym VAT 23% )
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami , fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata , kawa, opakowanie na wynos
Ilość miejsc : 14
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 13

Dzień Kobiet Wedel

.

Warsztaty z Tomaszem Sowińskim

.Zapraszamy na pierwsze autorskie warsztaty Tomasza Sowińskiego w naszym studio .
Tomasz Sowiński - szef kuchni Restauracji Pasja .
Gastronomia to jego życie , stałe rozwija swoje umiejętności szkoląc się w Polsce jak i za granicą m.in stażysta Restauracji Gordona Ramseya „ Patrus „* w Londynie oraz Restauracji Alcron by Roman Paulus w Pradze . Do życiowych sukcesów zalicza zwycięstwo w konkursie kulinarnym Chefs Culinar Cup w Poznaniu w 2016 .
Kucharz 5- ciu edycji kina kulinarnego „Transatlantyk „ w Łodzi gdzie podejmował kolacjami degustacyjnymi na 200 osób m.in. znanych aktorów z Polski jak i z zagranicy . Kucharz Porsche Gourmet Tour by Wojciech Modest Amaro . Prywatnie pasjonuje się kuchnią polską z lekkim twistem oraz prostymi produktami i tworzeniem z nich kreatywnych dań .
16.03.18 godz.18.00
A w menu :

Przystawka :
Burak w balsamicznym glase / wędzony twaróg / roladka z łososia / chips z pietruszki / roszponka /

Zupa :
Krem z ziemniaka i pora / boczek / Szalotka /

Danie główne :
Polędwiczka wieprzowa / confitowane warzywa / ziemniak w brązowym maśle / sos z czerwonego wina / piure z marchewki /

Deser :
Mus z białej czekolady / jabłko / orzechy / sos malinowy

Koszt : 165 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów , napoje : woda, herbata, skrypt z przepisami, opakowanie na wynos
Rezerwacje : info@letscook.com.pl
Zapraszamy!!

Duży kucharz- Czekolada

Zapraszamy naszych Dużych Kucharzy w słodką, czekoladową podróż . Na naszych zajęciach dowiesz się skąd pochodzi czekolada, jak nazywana jest inaczej czekolada, co to jest kakaowiec, gdzie rośnie , jakie są popularne gatunki czekolady i wiele innych jeszcze ciekawostek .

Wraz z kucharzami przygotujemy :
​- czekoladowy makaron z sosem malinowym, jogurtem naturalnym i owocami
​- ciasto Chatka Puchatka z kakaowym serkiem i czekoladą Toblerone 

Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23% ) 

Czas : ok 2 h 
​Ilość miejsc : 16
​W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, fartuchy na czas warsztatów, woda, skrypt z przepisami , opakowanie na wynos 
​Rezerwacje : info@letscook.com.pl

Ilość miejsc : 10

Warsztaty kuchni TEX MEX

Nazwa "Tex-Mex" jest wynikiem połączenia słów "Texas" i "Mexico". Stosuje się ją do kuchni północnego
Meksyku zaadaptowanej w przygranicznym Teksasie. Klasycznymi elementami kuchni teksaskiej są m.in. chili
con carne, stek w panierce (chicken fried steak) oraz wiele potraw takich jak tacos, burrito lub nachos, które
pomimo meksykańskich korzeni są zwykle produktami amerykańskimi.

Zapraszamy na warsztaty kuchni meksykańskiej , będzie ostro i gorąco!

22.03.18 godz.18.00
W menu :
-Sopa de azteca
-Salsa pico de gallo
-Chili con carne
-Tortilla de Maiz
-Tacos z szarpanym kurczakiem , papryką jalapenio i konfiturą z czerwonej cebuli
-Meksykańskie ciasteczka z pieprzem cayenne
Koszt : 140 zl brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, napoje : kawa, herbata,woda, pojemniki na wynos, fartuchy na czas warsztatów
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 10

Męski Wieczór

.

Wielkanoc

.

Poniedziałek wielkanocny

.

Impreza firmowa DB

.

Dzięcięcy Masterchef - warsztaty z Zosią Zaborowską

.

 
 
Partnerzy
  •