Newsletter

Zapisz się do naszej listy mailingowej

Urodziny

.

Urlop

.

Urodziny dziecięce

.

Mały kucharz 5-7 lat

Zapraszamy dzieci w wieku 5-7 lat na kulinarną przygodę w naszym studio . Pogotujemy, zabawimy się i posmakujemy nowych smaków w grupie rówieśników.

21.03.19 o godz.17.00 przygotujemy wspólnie :
- zdrowe hamburgery z kotletem i dodatkami
- owoce w czekoladowym fondue

Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 16

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuszki na czas warsztatów, woda , skrypt z przepisami .
Ze względu na ochronę środowiska prosimy o przynoszenie własnych pojemników typu lunch box ( jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc: brak

Impreza prywatna

.

Fiesta rodzinna- warsztaty dla rodzica i dziecka

Chcąc zachęcić do wspólnego gotowania zapraszamy na zdrowe rodzinne warsztaty gotowania! Zapraszamy rodzinnie pary :mama + dziecko bądź tata + dziecko
Wiek dziecka nie gra roli !!!, bo pomocą będzie tu dorosły rodzic.

25.03.19 godz.17.00
Przygotujemy wspólnie :
- włoską pastę z sosem śmietanowo-pietruszkowym, z kurczakiem , cukinią, czosnkiem i pieczarkami
- kruche ciasteczka z posypakami i polewami

koszt : 55 zł / osoby
Ilość osób : ile studio ogarnie :)
W wolnej chwili spijemy razem kawkę lub herbatę:)
W cenie : fartuszki, woda, , wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań , relacja zdjęciowa, przepisy mailem do domu , niezapomniana atmosfera.
Ze względu na środowisko prosimy o przynoszenie swoich opakowań typu lunch box ( jeśli ktoś będzie chciał coś zabrać na wynos )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc :brak

Modelowanie postaci ludzkiej z masy cukrowej -szkolenie z Różą Chudzik

Zapraszamy na szkolenie cukiernicze „ Ręczne modelowanie postaci ludzkiej z masy cukrowej’ , które poprowadzi dla nas Róża Chudzik .

Róża Chudzik - Torty i tworzenie dekoracji to jej wielka pasja i miłość, szczególnie torty w stylu angielskim. Jej przygoda z tortami zaczęła się parę ładnych lat temu w Birmingham w Anglii, gdzie mieszkała i prowadziła swoją firmę tortową Róża Suszek cake. Możliwość wykonywania tortów na terenie Anglii nauczyła ją bardzo wiele, rynek tortów angielskich jest tam bardzo duży i wymagający .W maju 2016 jej ślubny tort ukazał się w magazynie ślubnym Wedding Honeymoons.
Wszystkie torty Róży można obejrzeć na stronce firmowej
https://www.facebook.com/Torty-Roza-Suszek-628796773870646/
Po powrocie do Polski aktualnie związana jest z Pracownią Tortów REWELKA w Strzelcach Krajeńskich .

27.03.19 o godz.17.30

Szkolenie ma na celu :
-  omówienie proporcji ludzkiego ciała
- zapoznanie się z różnymi rodzajami mas cukrowych do tworzenia figurek
- nauczenie się rzeźbienia prostej mimiki twarzy i ciała
- pokazanie prostych metod modelowania rąk i nóg


W trakcie 4 h szkolenia każdy z uczestników/uczestniczek stworzy własną figurkę – dziewczynkę, którą następnie zabierze do domu. Każdy uczestnik/czka otrzyma w cenie także zestaw narzędzi do modelowania .

Cena : 290 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie komponenty potrzebne podczas warsztatów, napoje bez ograniczeń :  kawa, herbata czy woda oraz ciastka .

Ilość miejsc : 14

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Obowiązuje kolejność zgłoszeń.

Zapraszamy! 

Ilość wolnych miejsc : 10

Street Food Kambodży - warsztaty z Eweliną Brodnicką z Pichconko.pl

Wraz z Eweliną Brodnicką z Pichconko.pl  zapraszamy na warsztaty kuchni khmerskiej. Po świecie kambodżańskich przysmaków oprowadzi Was Ewelina Brodnicka - blogerka, założycielka Akademii świadomego odżywiania Pichconko.pl, chef i podróżnik, fascynatka dobrego jedzenia. Podczas licznych podróży na odległe kontynenty uczy się nowych smaków by zdobytą wiedzę przekazywać później podczas warsztatów gotowania.
Podczas konsumpcji zamierzamy Wam wyświetlić także slajdy z pobytu w Kambodźy i opowiedzieć o tajemniczym Angkor Wat oraz jeszcze nieodkrytej Kambodży aby przybliżyć Wam ten kraj.

28.03.19 o godz.18.00

Tym razem padnie na Kambodżę i prawdziwe, khmerskie jedzenie. Na dobre rozpoczęcie spotkania oryginalna, słodka przekąska a  w pysznym menu znajdzie się:

Banh Mi - gorące bagietki wypełnione nadzieniem z silky tofu w tempurze hoisin, ziołami - w tym mồng tơi (szpinak malabarskim) czy kolendrą, ogórkiem, chilli i kambodżańskimi kiszonkami do chua (których nauczymy się wspólnie przyrządzać)

Amok - tradycyjna potrawa Kambodży. Warzywna odmiana dania na bazie słodkiego mleka kokosowego i kambodżańskiej pasty kroeung którą stworzymy od podstaw

Khmer Phat Thai - kambodżańska wariacja na temat tajskiego dania Pad Thai. Tu w opcji z ręcznie robionymi kluskami ryżowymi

Banan tempura - na deser gorące, chrupkie, smażone banany

Koszt : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa.

Ze względu o dbałość środowiska jeśli ktoś chce zabrać coś na wynos prosimy o zabranie pojemników typu lunch box .

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 6

Urodziny dziecięce

.

Podstawy sushi

Maki i inne potrawy japońskiej kuchni, takie jak sushi, sashimi, nieustannie opierają się na wieloletniej recepturze. To ma bardzo duży wpływ na to, że potrawy te są bardzo cenione na całym świecie i wiele osób każdego dnia się posila takimi potrawami. Receptura ta w dużym zakresie stawia na świeżość i naturalność produktów. Można to zauważyć aż do tego stopnia, że nawet często ryby jak na przykład przy sushi nie są poddawane gotowaniu, lecz serwowane są na surowo. Oczywiście są to specjalnie dobrane ryby, które hodowane były w bardzo zdrowych warunkach, dzięki czemu zawierają one wiele składników energetycznych i spożywczych. Jest to kuchnia godna polecenia, która nieustannie się rozwija na wielu płaszczyznach.

Zapraszam na warsztaty " Podstawy sushi " do naszego studia.

2.04.19 godz.18.00
Warsztaty te przeznaczone są dla osób, które lubią sushi ale nigdy nie miały do czynienia z przygotowaniem i rolowaniem sushi.

Wprowadzenie :
- gotowanie ryżu, aromatyzowanie ryżu
​- surowce - omówienie produktów : ryby , nori, ryż, wodorosty wakame, warzywa, ocet ryżowy, sos sojowy , wasabi, imbir itd
​- prezentacja form : nigiri , hosomaki, maki, uramaki, futomaki
- omlet tamago
​- praktyka
Ryby obecne na naszych warsztatach : tuńczyk, pstrąg łososiowy, łosoś , łosoś wędzony, paluszki krabowe ( proszę zwrócić uwagę, jeśli ktoś nie może jeść surowej ryby ! )
Do tego ugotujemy delikatną zupę japońską miso z dodatkami ,zdegustujemy wspólnie sushi wraz z marynowanym imbirem popijając zieloną , aromatyczną herbatą .
Czas trwania ok 2,5 -3 h

Ilość miejsc : 13
koszt : 170 zł brutto( w tym VAT 23 % )
Prowadzący : Monika i Marek Reinhardt
W cenie : do dyspozycji :maty do rolowania sushi, wszystkie produkty do wykonania sushi, woda z cytryną , fartuchy w użytkowanie, przepis na zupę miso oraz aromatyzowanie ryżu do sushi.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box.

Zapraszamy do rezerwacji na info@letscook.com.pl lub
tel 512466570
Ilość wolnych miejsc : brak

Urodziny

.

Kuchnia gruzińska z Tamuną Kiladze

Łagodny i zróżnicowany klimat Gruzji, zapewnia obfitość i różnorodność płodów rolnych, w tym wielu aromatycznych przypraw. W ciepłym słońcu dojrzewają soczyste pomidory, arbuzy, melony, winogrona a także karalioki (szaron) i dorodne bakłażany. Z kolei górskie hale dostarczają baraniny oraz setek gatunków sera. Dzięki temu narodowa kuchnia szczyci się bogactwem potraw.

Zapraszamy na spotkanie z kuchnią gruzińską i uśmiechniętą Tamuną Kiladze, która poprowadzi  warsztaty . Uwielbia gotować, co tylko możliwe, w tym tradycyjne gruzińskie dania oraz eksperymentować w kuchni . Jako bardzo gościnna Gruzinka, gotowanie dla innych daje jej wielką satysfakcję. W przyszłości bardzo by chciała otworzyć własną gruzińską restaurację w Poznaniu aby w jak najlepszy sposób zaprezentować bogatą i egzotyczną kuchnie gruzińską. :)

6.04.19 o godz.12.00

W menu :

- chakhokhbili - kurczak z ziołami i pomidorami
- chaczapuri - serowy chlebek , tzw pizza gruzińska
- lobio - gruzińska fasola z czosnkiem, orzechami , pietruszką i papryczką
- pierożki gruzińskie chinkali z mięsem i aromatycznym bulionem
- pchali - warzywa w orzechowym sosie
- soko ketze - pieczarki zapiekane z serem
- słodkie gozinaki z miodem i orzechami

Koszt : 175 zł brutto ( w tym VAT 23% )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku :
http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :2

Zapraszamy do oglądnięcia filmu o naszym studio :

https://www.youtube.com/watch?v=VsWBi0Zafjc

 

Mały kucharz wielkanoc

Zapraszamy małych kucharzy na warsztaty wielkanocne . Porozmawiamy o zwyczajach wielkanocnych oraz przygotujemy 2 dania związane ze świętami Wielkiej Nocy.
Dzieci posieją także rzeżuchę, którą zabiorą ze sobą do domu w pojemniczkach .

10.04.19 o godz.17.00
W menu :
- świąteczna sałatka jajeczna ze szczypiorkiem i kukurydzą
- różnorakie babki wielkanocne z lukrem i posypkami

Koszt : 55 zł brutto ( w tym VAT 23% )
Ilość miejsc : 16
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, fartuszki na czas warsztatów, woda , skrypt z przepisami .
Ze względu na ochronę środowiska prosimy o przynoszenie własnych pojemników typu lunch box ( jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos )
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 13

Steki z Michałem Orłowskim

Warsztaty STEKI to doskonała okazja by zapoznać się z licznymi ciekawostkami dotyczącymi dobrej wołowiny.  Pozwolą one dogłębnie zrozumieć filozofię tego smacznego mięsa, które przyrządzane z zachowaniem odpowiednich praktyk, odwdzięczy się wyśmienitym i oryginalnym smakiem.

Zapraszamy na warsztaty Steki z Michałem Orłowskim

12.04.19 o godz.18.00

Michał Orłowski -pracował jako szef kuchni w kilku restauracjach w Sydney, w Australii. W pracy inspiruje się Skandynawią. Prywatnie miłośnik fast foodów i kuchni azjatyckiej. Prowadzi szkolenia w bardzo przystępny sposób, tłumacząc dogłębnie każde zagadnienie. Posiada ogromną wiedzę teoretyczną i praktyczną. Posługuje się kilkoma językami takimi jak niemiecki i angielski.W chwili obecnej szef kuchni w zielonogórskiej Casablance

W menu :

-Polędwica wołowa z masełkiem ziołowym, na ziemniaczkach duchess z sałatką z buraczka, rukoli i oliwki truflowej.

-Stek z antrykotu na kremie z batata z twarożkiem wędzonym, chilli i groszkiem wąsatym

-Stek z rostbefu z sosem grzybowym i placuszkami z kaszy gryczanej oraz chrustem z pora

Koszt : 210 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami, fartuch na czas warsztatów, napoje bez ograniczeń : woda, herbata , kawa, pojemniki na wynos

Ilość miejsc ograniczona, zatem obowiązuje kolejność zgłoszeń .
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc :brak

Zapraszamy do oglądnięcia filmu o naszym studio :

https://www.youtube.com/watch?v=VsWBi0Zafjc

 

Warsztaty dla Dużych Kucharzy z Julką Cymbaluk Masterchef

Zapraszamy na pierwsze warsztaty z Julką Cymbaluk z Wrocławia, zwyciężczynią II edycji Masterchef Junior.
Julka przyjedzie do nas specjalnie aż z Wrocławia aby pogotować i podzielić się swoimi wrażeniami

 

13.04.19 o godz.12.00 ( sobota ! )
W menu :
- japchae -koreański makaron z batatów z wołowiną i warzywami
- czekoladowe ciasto fondue z flambirowanymi bananami
Koszt : 150 zl brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 16
W cenie : skrypt z przepisami, woda i zdrowe chipsy, fartuchy na czas warsztatów, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań.
W związku z promocją działań ekologicznych oraz dbaniem o środowisko prosimy o zaopatrzenie dzieci w pojemnik typu lunch box ( jeśli będą chciały wziąć na wynos )

Obowiązuje kolejność zgłoszeń :)
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : brak

Duży Kucharz Wielkanoc

Zapraszamy na warsztaty wielkanocne Dużych Kucharzy 8-14 lat
Porozmawiamy o zwyczajach świątecznych , pomalujemy jajka oraz przygotujemy 2 świąteczne dania, które dzieci albo spróbują albo zabiorą ze sobą do domu :)
16.04.19 o godz.17.00
- wielkanocny żurek na żytnim zakwasie , z białą kiełbasą, ziemniakami, marchewką, jajkiem i majerankiem
- wielkanocny mazurek kajmakowy z morelami, orzechami i płatkami migdałów
Koszt : 60 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 16
W cenie : skrypt z przepisami, woda i zdrowe chipsy, fartuchy na czas warsztatów, wszystkie komponenty i sprzęty do wykonania dań.
W związku z promocją działań ekologicznych oraz dbaniem o środowisko prosimy o zaopatrzenie dzieci w pojemnik typu lunch box ( jeśli będą chciały wziąć na wynos )
Rezerwacje info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń :)

Ilość wolnych miejsc : 1

Warsztaty " Home barista " czyli wszystko o kawie z Alternatywnie

Chcesz poznać tajniki parzenia pysznej, aromatycznej kawy, by móc przygotowywać ją w domowym zaciszu? Zapraszamy Cię na szkolenie „ Home barista „ , które odbędzie się :

18.04.19 o godz.17.00 ( przewidywany czas ok 3,5 h )

Na tym szkoleniu dowiesz się, jak duże znaczenie odgrywa dobry młynek, jak dobrać grubość mielenia i temperaturę wody. Nauczymy Cię parzenia kawy metodami alternatywnymi - m. in. przy użyciu Drippera V60 oraz Aeropressu oraz podpowiemy, jak powoli kompletować swój sprzęt baristy. Powiemy Wam wszystko o kawie co wiedzieć powinniście .

Każdy z uczestników będzie miał okazję wziąć udział w profesjonalnej degustacji kawy - Cuppingu - przygotowanej wg standardów Specialty Coffee Assosiation. 

Będzie można także zakupić kawę z segmentu Specialty .

Szkolenie poprowadzi Adam Rosołowski z kawiarni Alternatywni w Szczecinie

O Alternatywnych :

Zasługujesz na filiżankę pysznej kawy zawsze wtedy, gdy masz na to ochotę.  dzielimy się z Tobą naszą wiedzą na temat tego, co potrafimy najlepiej - sztuki parzenia. Mamy doświadczenie w szkoleniu baristów największych kawiarni w całej Polsce, a teraz chcemy pokazać także Tobie, jak przyrządzić i podać filiżankę Twojej ulubionej kawy.

Przez wiele lat zdobywaliśmy kawowe doświadczenie. Szkoliliśmy się i odwiedzaliśmy najciekawsze kawowe wydarzenia odbywające się w Polsce i Europie. Pasja do kawy zmotywowała nas do otworzenia miejsca, w którym nie spotkacie ziaren, które zajęły 95% rynku kawy w Polsce. Postawiliśmy na jakość ! Każda oferowana przez nas kawa należy do segmentu kaw Specialty – najwyższej jakości, których ciężko szukać w większości miejsc w Polsce!

Nasz sekret tkwi nie tylko w świeżo palonych ziarnach najwyższej jakości i nowoczesnym sprzęcie - ale przede wszystkim w tym, że kawa jest naszą pasją. Ciągle poszukujemy nowych smaków, testujemy alternatywne metody parzenia i doskonalimy się w przygotowywaniu dla Ciebie kawy, która zachwyci Twoje zmysły.

Koszt : 140 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : 2 desery przygotowane przez nasze studio, wszystkie kawy  oraz sprzęty do parzenia i potrzebne do cuppingu. Ponadto wiedza, świetna atmosfera oraz herbatki i woda bez ograniczeń.

Ilość miejsc : 12

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570

Ilość wolnych miejsc : 8

Wielkanoc

.

Wiosenne warsztaty z Anną FIT Żbikowską

Zapraszamy na warsztaty z Anną Żbikowską - instruktorką fitness, trenerką personalną, fitmamą, zawodniczką Fenixteam, aktualnie współpracująca z Saturn Fitness Gorzów.
Wspólnie poprowadzimy wiosenne warsztaty dla kobiet "Jedz i bądź fit" - co jeść i jak jeść by utrzymać formę na lata. Jak komponować zdrowe posiłki, jakie produkty wybierać by cieszyć się pięknym ciałem i dobrym samopoczuciem. Porozmawiamy także jak dojść do formy po ciąży ( Ania niedawno urodziła synka ).
Warsztaty będą składały się z 2 części : teoretycznej ( plus dyskusja) oraz praktycznej ( wspólne gotowanie ) .
24.04.19 o godz.18.00
W menu :
- wiosenna zupa z zielonych warzyw z gruszką, prażoną ciecierzycą  i miętą
- Naleśniki gryczane z zielonym farszem i wędzonym eko pstrągiem  od Gospodarstwo Rybackie Zielenica
-. Sałatka FIT z kurczakiem , czarną soczewicą , pestkami , komosą ryżową i zdrowym olejem od Oleje Świata
- Crème brulle z kaszy jaglanej z maliną i miętą
 
Koszt : 160 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty potrzebne do wykonania dań, opakowanie na wynos, napoje : kawa, herbata, woda bez ograniczeń, fartuch na czas warsztatów, skrypt z przepisami
Obowiązuje kolejność zgłoszeń.
 
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy! 
 
Ilośc wolnych miejsc : 5

Słodkości bez cukru, laktozy i glutenu z pracowni Cuda Celestyny

Zapraszamy na warsztaty „ Zdrowe słodycze „ , które poprowadzi dla nas Celestyna Krajczyńska ze szczecińskiej pracowni „ Cuda Celestyny „ .

 

Z wykształcenia ekonomistka z zamiłowania kucharka, cukierniczka, pasjonatka zdrowego trybu życia i wielu innych ciekawych tematów.
Od 6 lat działa na rynku szczecińskim pod nazwą "Cuda Celestyny", współpracuje z lokalnymi kawiarniami, do których dostarcza swoje słodycze oraz prowadzi warsztaty i szkolenia z pieczenia oraz gotowania pod kątem chorób i osób na dietach zdrowotnych. Od niedawna właścicielka własnej pracowni w Szczecinie , piecze swoje słodkości najczęściej bez laktozy, bez pszenicy i bez cukru.

 

25.04.19 o godz.18.00

 1. Muffiny czekoladowe - bez pszenicy, bez cukru, bez laktozy

2. Muffiny owocowe - bez pszenicy, bez cukru, bez laktozy

3. Muffiny waniliowe ze skrobi ziemniaczanej - bez pszenicy, bez cukru, bez laktozy

4. Muffiny buraczane - wegańskie, orkisz

5. Granola - wegańska, bez cukru, bez laktozy

6. Orzechowiec z kremem czekoladowym - deserek wegański, bez cukru i bez pszenicy

7. Mus czekoladowy - deserek wegański, bez pszenicy

8. Mus cytrynowo-limonkowy - deserek bez pszenicy, bez cukru

9. tarta z wegańskim lemon curd - orkisz, bez cukru

 Koszt : 175 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie komponenty i sprzęty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata, woda bez ograniczeń, fartuchy na czas warsztatów , skrypt z przepisami
Ze względu na dbałość o środowisko prosimy o przyniesienie własnych pojemników jeśli ktoś będzie chciał zabrać coś na wynos.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 11

Impreza prywatna

.

Święto

.

Święto

.

Warsztaty Lucynki - dla kobiet chorych onkologicznie

.

Warsztaty ekologiczne " Zero waste "dla dzieci 8-14 lat

Szczegóły wkrótce..

Warsztaty kuchni hinduskiej z Umą Raghu

Umamaheswari Ragu - hinduska , pochodząca z południowej części Indii - miasta Chennai , od 10 lat mieszkająca ze swoją rodziną w Polsce.
Jej zamiłowanie do gotowania zaczęło się w bardzo młodym wieku, od tego czasu gotuje z pasją przez ponad 25 lat.
W Indiach tradycyjne hinduskie przepisy kulinarne są dziedziczone z matki na córkę, Uma nauczyła się wielu autentycznych przepisów od swojej matki, babci oraz teściowej . Podróżowała do wielu miejsc i próbowała różnych kuchni. Za każdym razem, gdy rozkoszuje się wyjątkowym daniem, próbuje eksperymentować w domu i modyfikować je do swoich oraz kubków smakowych swojej rodziny. Uwielbia gotowanie, które zawsze czyniło ją pewną siebie osobą , stara się uczyć także coraz więcej sama oraz inne, chętne osoby.

Uma poprowadzi 10.05.19 o godz. 18.00 w naszym studio swój drugi warsztat kuchni hinduskiej w języku angielskim ( warsztaty będą tłumaczone na jęz.polski wraz ze skryptem w jęz. polskim)
W menu :
- Beetroot Cutlet - starter , czyli hinduskie kotlety z buraka z aromatycznymi przyprawami hinduskimi
- Mushroom Pulav- aromatyczny hinduski ryż z dodatkami : grzybami, groszkiem, kolendrą i imbirem
- Paneer Paratha - hinduski chlebek z kminem koptyjskim i garam masala
- Chicken Tikka Masala - klasyka kuchni hinduskiej , czyli kurczak tikka masala w aromatycznym sosie pomidorowym z orzechami nerkowca i hinduskimi przyprawami
- Roti ka halva ( Bread halva ) - deser przygotowywany na hiduskie wesela z kardamonem i nerkowcami

Cena : 180 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, skrypt z przepisami po polsku ( na życzenie po angielsku ), napoje ; kawa, herbata i woda bez ograniczeń, fartuchy na czas warsztatów .
W trosce o środowisko naturalne prosimy o przynoszenie pojemników typu lunch box ( jeśli ktoś chce wziąć coś na wynos )

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń !

Ilość wolnych miejsc : 11

Warsztaty serowarskie z Gieno Mientkiewiczem - wiosenne sery

Szczegóły wkrótce..

Impreza prywatna

.

Nowoczesne cukiernictwo z Marcinem Błańskim zwycięzcą Bake Off

.

Nowalijki z Pawłem Salamonem

Zapraszamy na majowe warsztaty " Nowalijki " z Mistrzem Polski 2016 Pawłem Salamonem

31.05.19 o godz.18.00

Paweł Salamon pochodzi z Gorzowa Wlkp.
Obecnie Szef Kuchni w Hotel & Restaurant Smolarnia gdzie pisze nowy rozdział swojej kariery, w której łączy dotychczasowe doświadczenie które zdobywał w Polsce, Hiszpanii jak i we Francji. Uzyskał Prestiżowe wyróżnienie w międzynarodowym kulinarnym Żółtym przewodniku Gault & Millau 2016.
Nauczyciel przedmiotów zawodowych w ZS Gastronomik w Gorzowie Wlkp. uczestnik oraz juror w konkursach gastronomicznych.
Współautor nowej koncepcji Rest&cafe „ Między wierszami „ w Gorzowie Wlkp.
Jest przedstawicielem nowego polskiego pokolenia kucharzy z nowatorskim spojrzeniem na tradycję kulinarną. Inspiracje czerpie z bogactwa regionu Smolarni, współpracując z lokalnymi producentami oraz ekologicznymi gospodarstwami rolnymi.
Wyznaje zasadę, że w kuchni najważniejszy jest produkt i zadbanie o jego jak najlepsze wykorzystanie.

W menu :
- Pomidor confit z sałatką z zielonych szparagów i jajkiem przepiórczym
- Filet z pstrąga z masła w barszczu z jaglaną kaszą z nowalijkową sałatką
- Pieczony antrykot w ziołach z karmelizowaną kapustą i pikantnym grochem
- Zapiekane owoce w cieście ryżowym z musem miętowym

Koszt 190 zł brutto ( w tym VAT 23 % )

W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, napoje : kawa, herbata i woda, fartuchy na czas warsztatów, skrypt z przepisami i niezapomniana atmosfera.
W trosce o środowisko prosimy o przynoszenie pojemników wielokrotnego użytku typu lunch box .
Ilość miejsc : 14
Obowiązuje kolejność zgłoszeń i opłat.
Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Zasady rezerwacji w linku : http://www.letscook.com.pl/zasady-rezerwacji
Zapraszamy!

Ilość wolnych miejsc : 11

Męski Wieczór

Zapraszamy na Męskie Granie, czyli Męskie warsztaty gotowania!.

W nowej odsłonie, z nowym prowadzącym Panowie zostaną zaproszeni do kulinarnego świata Dawida Łagowskiego, szefa Kuchni Pałacu Mierzęcin Wellness & Wine Resort .
Dawid pracował miedzy innymi w poznańskim Sheratonie i hotelu Król Kazimierz. Sięga do tradycji staropolskiej i regionalnej, wzbogacając rodzime dania o własne, niepowtarzalne interpretacje. Chętnie korzysta z hojności otaczającej go natury: sezonowe owoce, warzywa, zioła. Dba o każdy szczegół i świeże składniki. Nowatorsko łączy wino z jedzeniem. Popularyzuje kuchnię wellness podczas autorskich warsztatów, pokazów i szkoleń kulinarnych, ma dobry kontakt z młodzieżą,prowadzi warsztaty w poznańskiej szkole zawodowej Organizator konkursów kulinarnych, Reprezentant Polski w mistrzostwach Świata w Moskwie 2011 CULINARY CUP KREML. Laureat statuetki Hermes 2013 za Najlepszą Restaurację w Regionie dla Restauracji Destylarnia . Wespół autor kolacji podczas poznańskiego Festiwalu Transatlantyk 2013 „Make Hummus Not War” . 2014 oraz 2015 - Grand Award - Trzy widelce w 100 najlepszych restauracji w Polsce . Twórca własnej marki " Manufaktura Łagowski " .

31.05.19 godz.18.00
W menu :
-Orientalna zupa / chili / krewetka /kolendra

-Tarta / kozi ser / czerwona cebula / winogron / owoce leśne

-Antrykot wołowy/ grilowane warzywa / beczułki ziemniaczane / sos bernaise

-Beza /mus kawowy/ owoce / mięta

Koszt : 200 zł brutto ( w tym VAT 23 % )
Ilość miejsc : 14
W cenie : wszystkie sprzęty i komponenty do przygotowania dań, świetna atmosfera, napoje : woda, kawa, herbata bez ograniczeń, opakowanie na wynos, fartuch na czas warsztatów

Rezerwacje : info@letscook.com.pl lub tel 512466570
Obowiązuje kolejność zgłoszeń
Zastrzega się odwołanie warsztatu w wypadku nieuzbierania się minimum grupy

Ilość wolnych miejsc : 6

Dzień Dziecka w Let's cook

.

Kuchnia molekularna z Colorfood

Szczegóły wkrótce..

Impreza prywatna

.

Boże ciało

.

Ciasto parzone z Dorotą Habdas i Justyną Pszczółką z Domowe Wypieki.com

Szczegóły wkrótce..

 
 
Partnerzy
  •